DEPREMZEDELER BAYRAKLI'DA 2 YIL HARÇ ÖDEMEYECEK!

Bayrakli Belediyesi meclis toplantisinda alinan kararla, 30 Ekim'de meydana gelen Izmir depreminde evleri yikilan, orta veya agir hasar alan vatandaslardan bir defaya mahsus imar durum belgesi, esnaftan da yeni is yeri açma ve çalisma ücreti alinmayac

Gündem 4.02.2021 21:15:00 0
DEPREMZEDELER BAYRAKLI

.  Konuyla ilgili konusan Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, "Yaralarimizi el birligiyle sararak Türkiye'ye örnek olduk. Simdi de meclisimizde tüm meclis üyelerimizin oy birligiyle uygulamaya geçen böyle bir karar aldik. Bayraklimiza hayirli olsun" dedi.

Bayrakli Belediyesi, 30 Ekim’de meydana gelen Izmir depreminde evleri yikilan, orta veya agir hasar alan vatandaslardan ve esnaftan bir defaya mahsus imar ve ruhsat harci almayacak. Buna göre Imar ve Sehircilik Müdürlügünce düzenlenen her türlü imar durumu belgesinden evleri yikilan, orta veya agir hasar alan depremzedeler muaf olacak. Bayrakli Belediyesi Meclis toplantisinda bir diger önemli madde ise,depremden etkilenen esnaf ile ilgili oldu. Bu kapsamda Bayrakli sinirlari içinde is yerleri yikilan, orta veya agir hasar alan esnaf, Bayrakli'da yeniden is yeri açmasi durumunda, 2 yil içinde bir defa geçerli olmak üzere; is yeri açma ve çalisma, gayrisihhi müessese ve is yeri ile ilgili alinan diger ücretleri ödemeyecek.Baskan Serdar Sandal'in yönetiminde gerçeklesen Bayrakli Belediyesi Meclis Toplantisi Subat ayi ikinci oturumunda gündeme gelen maddeler oy birligiyle kabul edildi. 

BAYRAKLIMIZA HAYIRLI OLSUN

Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, "Depremden zarar gören, evlerinin imar durumuyla ilgili belge almak isteyen vatandaslarimizdan alinan harçlarla ilgili bir maddeyle ilgili güzel bir karar aldik. Bir defaya mahsus bu harci vatandaslarimizdan almayacagiz. Tüm meclis üyelerimizin ortak karariyla uygulamaya geçen karar Bayraklimiza hayirli olsun. Ayrica ticari faaliyetini sürdüren ancak binasi yikildiktan sonra yeniden yapan esnafimizin da ruhsat ücretiyle ilgili yeni bir karari meclisimizden geçirdik. Bu da esnafimiza hayirli ve ugurlu olsun" diye konustu.

OY BIRLIGIYLE KABUL EDILEN MADDELER

- 30 Ekim 2020 tarihinde Seferihisar Ilçesi açiklarinda meydana gelen deprem sonucunda Bayrakli Ilçesinde, depremde yikilan, orta ve agir hasar alan binalarin bulundugu tasinmazlara Imar ve Sehircilik Müdürlügünce düzenlenen her türlü imar durumu belgesinden alinan ücretten bir defaya mahsus muafiyet uygulanmasinin kabulüne iliskin Plan ve Bütçe, Hukuk Komisyonlari (oy birligi) ortak raporu.

 - 30 Ekim 2020 tarihinde Seferihisar Ilçesi açiklarinda meydana gelen deprem sonucunda Bayrakli Ilçesinde, yikilan, agir hasarli ve orta hasarli binalardaki bagimsiz birimlerde faaliyet gösteren isyerleri sahiplerinin; Bayrakli Ilçe sinirlarinda yeniden isyeri açmalari durumunda Ruhsat ve Denetim Müdürlügü’nce alinan; isyeri açma ve çalisma ücretlerinden, isyeri ile ilgili alinan diger ücretlerden (Canli Müzik Yayin Belgesi ücreti hariç), Gayrisihhi müessese ücretinden bir defaya mahsus Meclis Karar tarihinden itibaren 2 (iki) yil süreyle uygulanmasinin kabulüne iliskin Plan ve Bütçe, Hukuk Komisyonlari (oy birligi) ortak raporu.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °