Tarih: 28.12.2020 06:06

DEÜ ACIL SERVISI 7/24 IZMIR'IN HIZMETINDE

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’de ilk olarak DEÜ Tip Fakültesi bünyesinde 1993 yilinda kurulan ‘Acil Tip Anabilim Dali’ bugüne kadar sürdürdügü kaliteli saglik hizmeti ve yetistirdigi Acil Tip uzmanlari ile Türkiye’de öncü oldu.

Saglik hizmetlerinde ve yetistirdigi akademik kadrolarla Türkiye’nin öncü saglik kurumlarindan olan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Izmir ve bölge halkina yillardir saglik hizmeti sunuyor. Acil Tip Ana Bilim Dali’nda görevli 7 ögretim üyesi, 40 asistan, 30 hemsire ve 12 paramedik personeliyle; eriskin ve çocuk acil servislerinde günde ortalama 650 hastaya hizmet veriyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, 112 Acil Saglik Haftasi nedeniyle yaptigi açiklamada, “Ilk ve acil yardim konusunda 7/24 esasiyla hizmet veren; Saglik Bakanligi ile birey ve toplum hayati için esgüdümle çalisan üniversite hastanemiz, elde ettigi kazanimlarini mensuplarimizin fedakarliklarina borçludur. 112 Acil Saglik Hizmetleri Haftasi’nda insan hayatini yücelten bütün saglik çalisanlarimizi yürekten kutluyor, onlara tesekkür ediyoruz “ dedi. 

KALITESINI ISPATLADI

DEÜ Acil Servisi’nin konumu itibari ile güney Izmir bölgesi ve Çesme yarimadasini içeren genis bir kitleye saglik hizmeti sundugunu ifade eden Rektör Hotar, “Eriskin Acil servisimiz günlük ortalama 350, Pediatrik Acil servis ise 300 acil hasta karsilamaktadir. Hastalarimiza ögretim üyeleri gözetiminde acil tip ve çocuk asistanlari, hemsireler ve paramedikler tarafindan hizmet verilmektedir. Acil Tip Ana Bilim Dali’nda 7 ögretim üyesi, 40 asistan, 30 hemsire ve 12 paramedik personeli görev yapiyor. Hastanemiz; saglik hizmetlerinin standardize edilmesi, bu hizmetleri saglayacak kalifiye Acil Tip uzmanlarinin yetistirilmesi ve Acil Tip akademik platformlarinda yer almasi gibi degerli çalismalara imza atmaktir. Özveriyle çalisarak halkimiza hizmet veren saglik ordumuz, Saglik Bakanligimiz Kalite denetimleri asamasinda tam puan alarak konusunda bir marka oldugunu bir kez daha kanitlamistir” diye konustu.

SON TEKNOLOJIK ALTYAPI

DEÜ Rektörü Nükhet Hotar, konusmasini söyle sürdürdü:

“Acil servislerimize hayati önem arz eden durumlarda girisimsel ve diger radyolojik islemler ve ameliyatlar gibi hastanemizin tüm olanaklarina 7 gün 24 saat ulasilabilirlik saglanmistir. Diger bölümler gibi Acil Servisimiz de en yeni literatür bilgileri dogrultusunda, en yeni teknolojileri kullanarak hiç bitmeyen zamanla yarisina devam etmektedir.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —