DEÜ BEF KIS OKULU EGITIMLERI BASLIYOR

DEÜ BEF KIS OKULU EGITIMLERI BASLIYOR

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Egitim Fakültesi ve DEÜ Kooperatifi isbirliginde 5, 6 ve 7. sinif ögrencilerine yönelik "Kis Okulu” kayitlari basladi. Çevrimiçi egitimlerde akademisyenler tarafindan Çocuklarla Felsefe Atölyesi, Yasam ve Modelleme, Matem

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Egitim Fakültesi ve DEÜ Kooperatifi, sömestr tatilinde ortaokul ögrencileri için eglenerek, ögrenerek, bilime dokunarak ögrenme deneyimi yasatmayi amaçlayan bir çalisma baslatti. Akademisyenlerce çevrimiçi gerçeklestirilecek etkinliklerde Çocuklarla Felsefe Atölyesi, Yasam ve Modelleme, Matematik Egitimi Yazilimlariyla Ögreniyorum, STEM Etkinlikleri ile Ögrenme, Sanal Manipülatifler ve Teknoloji Temelli Oyunlar, Sorgulama Temelli Bilim, Basit Malzemelerle Fen Deneyleri Etkinlikleri, Basit Malzemelerle Fen Deneyleri Etkinlikleri ve Scratch ile Programlama konularina yer verilecek. Farkli disiplinlerde, farkli içerik ve baglamlarda birbirini bütünleyen bir yapida tasarlanan bu etkinliklerde ögrencilerin bilimsel farkindaliklarinin ve ögrenme anlayislarinin olumlu yönde gelistirilmesi amaçlaniyor. 5, 6 ve 7. siniflara yönelik içerikler, ders ve yogun bilgiden çok bilimsel merak, sorgulama, deneyimleme ve birlikte ögrenme yapisinda kurgulandi. 1-5 Subat 2021 ve 8-12 Subat 2021 tarihlerinde iki oturum olarak gerçeklestirilecek “Kis Okulu 2021” hakkinda detayli bilgiler koop.deu.edu.tr adresinde yayinlandi. 27-31 Ocak 2021 tarihlerinde alinacak ön kayitlar yine bu adresten gerçeklestirilecegi ifade edildi. 


EGLENEREK EGITIM

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, ‘Kis Okulu’nun ögrencilere akademik özelliklerin yanindan sosyal ve kültürel alanlarda katki saglayacagini belirterek, “Dokuz Eylül Üniversitesi olarak, yüksekögretimde verilen akademik egitimlerin yani sira, gelecegimizin güvencesi çocuklarimiza da dokunmayi görev olarak görüyoruz. Türkiye’nin köklü egitim kurumlarindan biri olarak, sömestr tatilinde çocuklarimizin gelisimlerine katki koymayi, onlari sikmadan, eglenerek bilimle bulusmalarini önemsiyoruz. Çocuklarimiz yariyil tatilinde hem eglenecek hem de akademisyenler tarafindan gelecegin bilim dünyasi ile ilgili bilgilere sahip olacaklar. Buca Egitim Fakültemizce güncel bilimsel konularin ele aldigi Kis Okulumuza ögrencilerimizi bekliyoruz” dedi.