Tarih: 10.04.2021 11:38

DEÜ IFTAR SOFRALARINA KONUK OLACAK

Facebook Twitter Linked-in

Toplum ve birey hayatinin her alaninda hizmet vermeyi amaç edinen Dokuz Eylül Üniversitesi, Islam alemi için önemli ve manevi duygularin en yogun yasandigi Ramazan ayinda yayinlanmak üzere hazirladigi programla Islamiyet’e dair bilgiler paylasacak.  Ilahiyat Fakültesi ögretim elemanlarinin çesitli konulara degindigi programlar serisi Dokuz Eylül Üniversitesi’nin sosyal medya hesaplarindan izleyicileriyle bulusacak. Iftar sofralarina eslik edecek ‘Iftar Sohbetleri’ programinda, Kur-an’i Kerim rehberliginde iyi insan olma ve insana dair erdemler anlatilacak. Ayrica programda sabir, iman, Ramazan ve kültür, Islam ve baris, nefisle mücadele, peygamber sevgisi, tevhid inanci, adalet, dünya ahiret dengesi, ibadet konularina ve daha fazlasina dair söylesiler gerçeklestirilecek. 

Ramazan ayinin, ülkemize, milletimize ve tüm Islam alemine baris, huzur ve bereket getirmesini dileyen Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Pandemi kosullarinda belki de iftar sofralarinda bir araya gelemeyecegiz. Iftar programimiz sayesinde her aksam sofraniza konuk olmayi istedik. Üniversite olarak bizler ürettigimiz bilimin toplumun kullanimina sunuldugunda islevini yerine getirdigine inaniyoruz. Dolayisiyla faaliyet gösterdigimiz her alanda ülkemize ve milletimize hizmet edecek, ihtiyaç duyulan alanlara direkt temas edecek uygulamalari hayata geçirmeyi önemsiyoruz. Hazirladigimiz bu programlar serisi ile Ilahiyat Fakültesi’nde görevli, alaninda degerli çalismalara imza atmis hocalarimizin fikirlerini, tüm vatandaslarimizin istifade edecegi sekilde sunmayi arzuluyoruz. Sosyal medya hesaplarimizda yayinlayacagimiz ve her aksam iftar sofralariniza konuk olmamizi saglayacak ‘Iftar Sohbetleri’ programimizi keyifle izlemenizi diliyoruz” dedi. 

Ilk bölümü 13 Nisan 2021 Sali günü yayinlanacak olan ‘Iftar Sohbetleri’ programi www.youtube.com/DEUwebtv adresinden de izlenebilecek. 





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —