Deve Güresi festivali büyük ilgi gördü

Deve Güresi festivali büyük ilgi gördü

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
Deve Güresi festivali büyük ilgi gördü

Bergama Deve Güresi Festivali büyük bir cosku içerisinde yapildi. Bergama Arena’da 100 devenin gürestirildigi festivali yaklasik 10 bin kisi izledi.

Bölgenin en büyük deve güresi organizasyonlarindan birisine sahne olan Bergama Arenasi'nda Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin gözde Pehlivan Develeri kiran kirana güresti. Güresleri Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu, Kinik Belediye Baskani Sadik Dogruer, Yörük Ali Pasa lakapli Emekli Tuggenaral Ali Aydin, Dünyaca ünlü Bergamali Klarnet Virtüözü Hüsnü Senlendirici, Belediye Baskan Yardimcilari Askin Uyar, Cüneyt Umutlu, Ilçe Emniyet Müdürü Metin Kartal, Ilçe Jandarma Komutan Vekili Sefa Aydogdu, Ak Parti Izmir Il Baskan Yardimcisi Rafet Uslu, Ak Parti Bergama Ilçe Baskani Sebahattin Güzel, MHP Bergama Ilçe Baskani Hasan Hüseyin Engin, Ak Parti Kinik Ilçe Baskani Sami Mollaahmet, Ak Parti Dikili Ilçe Baskani Tahsin Sekerci, Ilçe Müftüsü Hayrullah Yavuz, Bergama protokol üyeleri ve yaklasik 10 bin kisi izledi.

Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu'nun himayesinde gerçeklestirilen festivalde, birçok izleyici güresleri kamyon ve traktör kasalari üzerinden takip etti. Zaman zaman arenadan kaçan develerin seyircilere dogru ilerlemesi, heyecanin daha da artmasina neden oldu.

BASKAN KOSTU; “AMACIMIZ BU YÖRÜK KÜLTÜRÜ’NÜ YASATMAK”

Güreslerin güzel bir havada, birlik ve beraberlik içerisinde geçtigini söyleyen Belediye Baskani Hakan Kostu, "Böylesi güzel festivallerle Yörük Kültürü'nü yasatmayi amaçliyoruz. Geleneksel hale gelen Deve Güresleri Festivali'ne ev sahipligi yapmaktan dolayi çok mutluyuz. Güreslerimize pehlivan develeriyle katilan ve hemserilerimizin hafta sonunu böylesi bir etkinlikle geçirmelerini saglayan uzak ve yakindan gelen misafirlerimize, Güres Komitesi Baskani Mahmut Geyikli'ye ve güres komitemizin üyelerine tesekkür ederim" dedi.

KUPA GÜRESLERI HEYECANI ARTIRDI

100 pehlivan devenin gürestigi Bergama Arena’da kupa güresleri heyecani doruga tasidi. Izleyicilerden büyük alkis alan Kupa Güresleri 5 dalda yapildi.

Bergama Kaymakamlik Kupasi: Bergama’dan Çakircali, Çanakkale Saraycik’tan Sefa Balkis arasinda

Bergama Belediye Baskanligi Kupasi: Bergama’dan Çilgin Sanli, Aydin Germencik’ten Çilgin Akin arasinda

Bergama Emniyet Müdürlügü Kupasi: Zeytindag’dan Teodora Keskin, Aydin Umurlu’dan Nambirone arasinda

Bergama Jandarma Komutanligi Kupasi: Poyracik’tan Ceylan 1, Aydin Atça’dan Kiliçbey arasinda

Bergama Deveciler Kültürü ve Deveciler Dernegi Kupasi: Çanakkale Ezine’den Köroglu, Aydin Umurlu’dan Bayramoglu arasinda yapildi.
Güresler sonrasi deve sahiplerine kupalari düzenlenen törenle verildi.


Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °