Devlet 3 ay daha destekleyecek

Pandemi döneminde toplam 3 milyon 850 bin kisi kisa çalisma ödeneginden yararlandi. Kisa çalisma ödenegi Cumhurbaskani karariyla Haziran sonuna kadar uzatildi. Tüm sektörler için geçerli olan karara göre, kisa çalisma ödenegi uygulamasina Nisan, Mayis ve

Ekonomi 23.04.2021 19:07:11 0
Devlet 3 ay daha destekleyecek

Koronavirüsün istihdama olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi amaciyla uygulanan kisa çalisma ödeneginin süresi uzatildi. Nisan 2020'de baslatilan kisa çalisma ödenegi uygulamasi 31 Mart'ta sona ermis, uygulamadan yaklasik 3 milyon 850 bin kisi yararlanmisti. 1 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere alinan uzatma karari, tüm sektörleri kapsayacak.

3 milyondan fazla kisi faydalandi

Çalisanlarin ve is verenlerin pandemi döneminden olumsuz etkilenmesini en aza indirmek için uygulanan kisa çalisma ödeneginin uzatilmasi kararini degerlendiren IFASTURK Mali Müsavirlik ve Denetim Kurucusu Senel, “Bugüne kadar 3 milyondan fazla kisi kisa çalisma uygulamasindan yararlandi. Kisa çalisma ödenegi süresinin uzatilmasi yönündeki kararla isçi magduriyetlerinin Haziran ayina kadar önüne geçilmis oldu. Kisa çalisma ödenegi süresinin dolmasiyla yaklasik 1 milyon 139 bin çalisanin bir kisminin ücretsiz izne geçirilme durumu mevcuttu. Alinan uzatma karari çalisanlara bu zor dönemde nefes aldiracak.” bilgisini verdi.

Hatali veya yanlis belge veren faiziyle geri ödeyecek

Kanunda pandemi dolayisiyla getirilen kisa çalismanin Cumhurbaskani tarafindan 30 Haziran'a kadar uzatilma yetkisi bulunuyordu. Uzatma islemi bu yetki kapsaminda kararname ile gerçeklesecek. Uzatma kararindan, daha önce kisa çalisma basvurusu yapmis isyerlerince ISKUR'a bildirilen listelerdeki çalisanlar yararlanacak. Isverenin hatali bilgi ve belge vermesi nedeniyle yapilan ödemeler, yasal faizi ile birlikte isverenden tahsil edilecek. 



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °