Tarih: 21.02.2021 17:03

DEZENFEKTANI FAZLA KULLANANLAR DIKKAT! HER AN EHLIYETINIZI KAPTIRABILIRSINIZ.

Facebook Twitter Linked-in

Ferhat Aslan, 21 Kasim'da Istanbul'a yük götürürken Ankara Seriflikoçhisar'da bir akaryakit istasyonuna girip yakit aldi. Istasyondan çikarken dezenfektan ve kolonya kullanan Aslan, aracina binerek Istanbul'a dogru devam etti. Kontrol noktasinda, alkol kontrolü yapilan Ferhat Aslan 0,26 promil alkollü çikti. 

Aslan, alkol almadigini, alkolmetrede çikan 0,26 promilin dezenfektan ve kolonyanin etkisinden olabilecegini söylese de cezai islem uygulandi. Alkollü araç kullanmaktan 1128 TL para cezasi kesilen Aslan'in ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Sereflikoçhisar Devlet Hastanesi'ne giderek kan testi olan  Aslan'in buradaki kan testi 0 promil çikti.Ancak cezadan kaçamadi.

'ARACIMI KULLANAMIYORUM, MAGDUR OLDUM'

Ehliyetine el konulan Aslan, kararin düzeltilmesi için hukuk mücadelesi baslatti. Ticari aracin ailesinin geçim kaynagi oldugunu ehliyeti alindigi için eve ekmek götüremedigini belirten Aslan, "Ehliyetim benim ekmek kapim. 15 yildir bu isi yapiyorum. Kullandigim dezenfektan ve kolonya nedeniyle ehliyetime 6 ay el konuldu. 3 aydir aracimi kullanamiyorum. Is çikinca mecburen soför buluyorum. Ehliyetimin geri verilmesini istiyorum. Ben alkollü araç kullanmadim. Evim kira, borcum var. Ne yapacagimi sasirmis durumdayim" dedi.(DHA)





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —