Tarih: 26.07.2022 13:33

Dikili plajlarina 2 Mavi Bayrak daha eklendi

Facebook Twitter Linked-in

Dogal güzellikler ile birbirinden güzel kumsallari bir arada barindiran Kuzey Ege’nin parlayan yildizi Dikili’de, Türkiye Çevre Egitim Vakfi tarafindan yapilan incelemeler sonucu  Dikili Belediye Plaji 2 ve Dikili Plaj Sporlari Halk Plaji mavi bayrak ile ödüllendirildi. Dikili’de Mavi Bayrakli plaj sayisi altiya yükselmis oldu. 

Dikili Belediyesi tarafindan Sadi Erdem Plaj Sporlari Tesisi’nde düzenlenen bayrak teslim törenine Dikili Belediye Baskani Adil Kirgöz'ün yanisira Türkiye Çevre Egitim Vakfi Kuzey Ege Illeri Mavi Bayrak Bölge Koordinatörü Dogan Karatas belediye meclis üyeleri ve  çok sayida vatandas katildi.


Baskan Kirgöz döneminde 3 Mavi Bayrak

Göreve geldigi günden Dikili plajlarina 3 Mavi Bayrak kazandiran  Belediye Baskani Adil Kirgöz konusmasinda sunlari vurguladi. “Merkezi Kopenhag’da bulunan Uluslararasi Çevre Vakfi koordinasyonunda ülkemizde de Türkiye Çevre Egitim Vakfi tarafindan yürütülen Mavi Bayrak Projesi, plajlarin, denizlerin korunmasi ve sürdürülebilir turizm açisindan önemli bir lokomotif islevi görmektedir.


Uzun ve essiz kumsallari ile yogun ilgi çeken Dikili’mizde yüzme suyu kalitesi, çevre yönetimi ve can güvenligi açisindan önemli kriterleri yerine getiren Çandarli Dogu Halk Plaji, Çandarli Kale Önü Halk Plaji, Dikili Belediye Plaji ve Deçemko Tatil Köyü mavi bayrak almaya hak kazanmisti.


Bu sene de Türkiye Çevre Egitim Vakfi yetkililerinden olusan uzmanlarin yapmis oldugu degerlendirme ve analizler sonucunda Dikili Belediye Plaji 2 ve Dikili Plaj Sporlari Halk Plaji mavi bayrak ödülüne layik görüldü. Böylece kentimizde Mavi Bayrakli Plaj sayisi altiya yükseltmis olduk.

Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Dikili’mizi cazibe merkezi haline getirme yolunda önemli adimlar atmaya devam edecegiz. Dogasi, denizi, kumsallari temiz bir Dikili, gelecege birakacagimiz en kiymetli miras olacaktir.”





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —