DIKILI SEHIDIN VAR

DIKILI SEHIDIN VAR

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
DIKILI  SEHIDIN  VAR

Antalya’nin Kas ilçesinde, Jandarma Komando Özel Asayis Komutanligina (JÖAK) bagli Arama Kurtarma Tabur Komutanligi su alti timleri tarafindan yapilan dalis egitimi sirasinda rahatsizlanan ve kaldirildigi hastanede sehit olan Jandarma Astsubay Kidemli Üstçavus Mesut Akmese, Izmir’in Dikili ilçesinde son yolculuguna ugurlandi.

Sehit Jandarma Astsubay Kidemli Üstçavus Mesut Akmese için ilk tören dün aksam Antalya Hava Meydan Komutanligi’nda düzenlendi. Antalya Vali Yardimcisi Yalçin Sezgin, Antalya Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Büsra Özdemir, Antalya Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Tekin Aktemur, Sahil Güvenlik Grup Komutani Albay Sezai Özkurt ve askeri erkanin katildigi törende sehit Mesut Akmese’nin öz geçmisi okundu. Yapilan dualarin ardindan tören mangasinca omuzlara alinan sehidin naasi, Türk Hava Kuvvetleri Komutanligi’na ait uçaga konuldu. Sehidin naasi memleketi Izmir’e ugurlandi.

‘ACIMIZ ANLATILACAK GIBI DEGIL'

Acili agabey Yakup Akmese, tarlada zeytin toplarken haberi aldiklarini belirterek, “Köyümüzün muhtari aradi. ‘Kaymakam geliyor, siz de gelin’ dedi. Ana yolda, jandarma ekiplerinin aracini gördük, o zaman kötü bir sey oldugunu tahmin ettim. Hiç beklemedigimiz bir olaydi, acimiz büyük, anlatilmasi mümkün degil. Insan ne söyleyecegini bilemiyor Baska sehitlere üzülüp, aci çekiyorduk ama ates bizim ocagimiza düstügü an, olayin ne kadar aci bir sey oldugunu anliyoruz. Allah, kimsenin basina vermesin. Isini çok severdi, hep en önden giden, kendinden çok baskalarini düsünen, pirlanta gibi bir insandi. Biz birsek, o bin idi. Vatan sag olsun” dedi.

GÖZYASLARI SEL OLDU

Bir kiz çocuk babasi Jandarma Astsubay Kidemli Üstçavus Mesut Akmese için memleketi Dikili ilçesindeki Merkez Camisi’nde askeri cenaze töreni düzenlendi. Cenazede duygu dolu anlar yasandi. Sehidin 8 yasindaki kizi Hayriye Nil’in babasinin tabutuna son bakislari yürek dagladi. Sehidin bir yakini da al bayraga sarili tabutunu dakikalarca oksadi. Sehit babasi Kerim Akmese ve ailesininde, cenazede ayakta durmakta güçlük çekti.

Sehit Jandarma Astsubay Kidemli Üstçavus Mesut Akmese’nin cenazesi, ögle namazini müteakip kilinan cenaze namazinin ardindan Dikili Demirtas Mahallesi’nde gözyaslariyla topraga verildi.

Törene ayrica Izmir Valisi Erol Ayyildiz, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Ege Ordu Komutani Korgeneral Ali Sivri, Izmir Il Jandarma Komutani Tuggeneral Ferdi Korkmaz, Dikili Kaymakami Alper Faruk Güngör, Dikili Belediye Baskani Adil Kirgöz, sehidin esi Latife Akmese, babasi Kerim Akmese, sehidin agabeyi Yakup Akmese, amcasi Demirtas Mahallesi Muhtari Zekeriya Akmese, yakinlari, arkadaslar, askeri erkan ve çok sayida vatandas katildi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °