DİKİLİ TARIMA DAYALI İHTİSAS ORGANİZE SERA BÖLGESİ'NDE YATIRIMLARA DEVAM

DİKİLİ TARIMA DAYALI İHTİSAS ORGANİZE SERA BÖLGESİ

Türkiye İklim Akıllı ve Rekabetçi Tarımsal Büyüme Projesi (TUCSAP) kapsamında Dikili TDİOSB ve Bakanlık arasında alt proje ve alt finansman anlaşması imzalandı.

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen ve Dünya Bankası kredisi ile finanse edilen Türkiye İklim Akıllı ve Rekabetçi Tarımsal Büyüme Projesi (TUCSAP) kapsamında Dikili TDİOSB ve Bakanlık arasında alt proje ve alt finansman anlaşması imzalandı. .

İzmir Valiliği, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Dikili Belediyesi ve Bergama Ticaret Odası iş birliğiyle kurulan, Dikili TDİOSB Projesi Alt Proje ve Alt Finansman Anlaşması İmza Töreni, Ankara'da T.C Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Osman Yıldız ve TDİOSB Başkanı Mehmet Şahin Çakan'ın katılımıyla gerçekleşti. Törende, Dikili Kaymakamı ve aynı zamanda TDİOSB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Edip Budan, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Organize Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanı Deniz Oruç, TDİOSB Yönetim Kurulu Üyeleri Hayrettin Uçak ve Ercan Korkmaz yer aldı.

Dünya Bankası'nın "Kadın İstihdamı" ve "Sürdürülebilirlik" gibi kriterlerini karşılayarak bu finansmanı almaya hak kazanan ve 2025'in sonlarında aktif faaliyete başlaması planlanan Dikili TDİOSB'de, yıllık 80.000 ton kaliteli yaş sebze/meyve, yurt içi ve yurt dışı piyasalara sunulacak ve kadınlar başta olmak üzere, bölgede 3.500 kişiye istihdam sağlanacak.