DOGAL TAS SEKTÖRÜ AFYON VE MUGLA'DA IS SAGLIGI VE GÜVENLIGI IÇIN BULUSUYOR

"Önce Insan” sloganiyla hareket eden, dogal tas sektöründe is sagligi ve güvenligi önlemlerini en üst seviyeye çikarmayi hedefleyen Ege Maden Ihracatçilari Birligi, Dogal Tas madenciligi sektöründe is kazalarini önlemek için "Is Sagligi ve Güvenligi Odakl

Ekonomi 17.03.2022 15:36:42 0
DOGAL TAS SEKTÖRÜ AFYON VE MUGLA

Dogal tas firmalarinin isveren, ISG uzmanlari ve çalisanlarina verilecek, “Is Sagligi ve Güvenligi Egitimi”nin ilki 18-19 Mart 2022 tarihlerinde Ege Maden Ihracatçilari Birligi’nin en fazla üyesinin bulundugu mermerin baskenti Afyonkarahisar’da gerçeklestirilecek. 

Ege Maden Ihracatçilari Birligi’nin “Is Sagligi ve Güvenligi Egitimi”nde ikinci duragi ise; 21-22 Mart 2022 tarihlerinde Mugla olacak. EMIB, Afyon ve Mugla’yla birlikte Izmir, Balikesir, Bilecik, Denizli, Burdur ve Antalya olmak üzere 8 ilde egitim planliyor.

Is ve isçi sagligina, is ve isçi güvenligine azami özen gösterilmesi gereken bir is kolu olduklarini söyleyen Ege Maden Ihracatçilari Birligi Baskani Mevlüt Kaya, Projede, Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisligi Bölümü’yle ortak hareket ettiklerini belirtti. 


Türkiye'de dogal tas madenciligi sektöründe is sagligi ve güvenliginin Avrupa Birligi ülkeleri düzeyine yükseltilmesini amaçladiklarinin altini çizen Kaya, “Dogal tas madenciligi sektöründe koruyucu saglik ve güvenlik kültürünün gelistirilmesini amaçliyoruz. Ayni zamanda sektörümüzde üniversite-sanayi is birliginin artirilmasi da bir diger ana hedefimiz. Sektörümüzde insan kaynagi ve sürdürülebilirlik ayni madalyonun iki yüzü gibi. Kapsayici ve sürdürülebilir ekonomi için her iki faktör de oldukça önemli. Biz projemizle Türkiye'de dogal tas madenciligi sektöründe is kazalarinin ve yaralanmalarin azalmasi, sektörün itibarinin artirilmasi ve yeni yaklasimlarin gelistirilmesini istiyoruz.”


 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °