DOGALGAZ YERINI GÜNES ENERJISINE BIRAKACAK

DOGALGAZ YERINI GÜNES ENERJISINE BIRAKACAK

DOGALGAZ YERINI GÜNES ENERJISINE BIRAKACAK

Günes enerjisinin evlerde isitma amaciyla kullanilabilecegine dikkat çeken ISOMER Isitma Sogutma Merkezi Genel Koordinatörü Ilgin Eray, “Daha temiz bir dünya için fosil yakitlarin kullanimini azaltmaliyiz. Elimizde günes gibi sonsuz bir kaynak ve isi pompasi gibi Avrupa’da uzun yillardir kullanilan bir sistem var. Günes enerjisinden beslenen isi pompasi ile evler isitilabilir ve evlerin sicak su ihtiyaci karsilanabilir. Bu sistem hem maliyeti düsürür hem de Türkiye’nin enerji ithalatini azaltir.” dedi.

Heating cooling system interior isometric template of bathroom with colorful elements in flat style isolated vector illustration

Türkiye’nin isitma ihtiyacinin büyük bölümünü fosil yakitlardan karsiladigina dikkat çeken ISOMER Isitma Sogutma Merkezi Genel Koordinatörü Ilgin Eray, “Türkiye nüfusunun büyük çogunlugu, evlerini dogalgaz ile isitiyor. Dogalgaz da fosil yakitlarin türevlerinden bir tanesidir. Kombiler dogalgazi yaktigi zaman bir emisyon ortaya çikar. Kömür, odun ve fuel oil kadar havayi kirletmese de dogalgaz da havayi kirletir. Türkiye cografi konumu geregi günes enerjisi potansiyeli bakimindan zengin bir ülke. Elimizde günes gibi sonsuz bir kaynak ve isi pompasi gibi Avrupa’da uzun yillardir kullanilan bir sistem var. Günes enerjisinden beslenen isi pompasi ile evler isitilabilir ve evlerin sicak su ihtiyaci karsilanabilir. Bu sistem hem maliyeti düsürür hem de Türkiye’nin enerji ithalatini azaltir.” dedi.