Tarih: 02.08.2021 16:25

DOGRU TERCIH YAPMAK PUAN KADAR ÖNEMLI

Facebook Twitter Linked-in

Tercih dönemi ögrenciler için en az sinava hazirlik kadar yorucu ve stresli olabiliyor. Bu nedenle, tercih yapmadan önce deneyimli bir uzmandan yardim almak olmazsa olmaz bir ihtiyaç haline geliyor. Tercih dönemini rahat geçirmek ve hedeflenen yerleri kazanabilmek için adaylarin dikkat etmesi gereken noktalar bulunuyor.

TERCIH DÖNEMLERI GENÇLER IÇIN ÖNEMLI BIR YOL AYRIMI

Gençlerin önemli bir yol ayriminda olduguna dikkat çeken Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yavuz Demir, “Bizler, ögrenciler adina hayal kuramayiz, ne olmak istedigine dair onlar adina karar veremeyiz. Üniversiteler, sadece ögrencilerine özgüven ve özsaygi kazandirarak hayallerine yaklastirabildigi, bunlari gerçeklestirmekte ne kadar yaninizda ve arkanizda durabildigi ölçüsünde tercihlerinizde belirleyici olabilir. Hayaller, azim ve gayret olmadan gerçeklesmez. Biz de, bu noktada üniversite olarak sahip oldugumuz azim ve gayret ile yakin gelecekte ülkemizin en seçkin akademik kurumlari arasina girmeyi hedefliyoruz” dedi.

BASARI SIRALAMASINDAN YÜKSEK OKULLAR SEÇILEREK BASLANMALI

Ankara Bilim Üniversitesi Kariyer Danismanligi Merkezi, ilk olarak tercih yapilmadan önce üniversitelerin kontenjanlarina ve bir önceki yillara ait olan basari siralamalarina bakilmasi gerektigine dikkat çekiyor. Birçok aday puan bazli tercih yapiyor. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta puan degil basari siralamasi olmali. Tercih listesinin ilk siralarina basari siralamasindan biraz daha yüksekte olan okullar seçilerek baslanmali. Eger yeni açilan bir okul ya da bölüm tercih edilecekse dikkat edilmesi gereken nokta esdegeri olan okul ya da bölümler olmali. 

ÖGRENCILER ÖNCELIKLE HAYALLERINI TAKIP ETSINLER

Bu süreç, hem ögrenciler hem de aileleri için çok stresli ve zorlu geçiyor. Ancak, bu süreci keyifli hale getirebilmek ve yillarca gösterilen çabalarin meyvelerini toplayabilmek de ögrencilerin elinde bulunuyor. Bu kapsamda üniversite, ögrencilerin öncelikle hayallerini takip etmelerinin sonrasinda da kendileri için neyin dogru neyin yanlis oldugunun farkina varmalarinin önemli oldugunu belirtiyor. Uzmanlardan mutlaka destek alinmasi gerektigini ve kendilerine güvenerek tercih yapmalari gerektigine de dikkat çekiyor. 

Ögrencilerin yanlis stratejilerle tüm emekleri heba olabiliyor. Bu anlamda, üniversite ögrencilerine en iyi kosullari sunabilmek için çaba gösteriyor. Hem akademik hem de kültürel faaliyetlerde çesitli imkanlar sunuyor. Teorik egitimlerin yaninda, uygulamali egitimlere ve etkinliklere oldukça önem veren okul hayal gücü kuvvetli, gelecegin insasinda rol oynamaya hevesli ögrenciler yetistirmeyi planliyor.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —