Dogu Karadeniz ve Dogu Anadolu için kuvvetli buzlanma ve çig uyarisi

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan Dogu Karadeniz ve Dogu Anodolu ile Güneydogu Anadolu bölgesinde bazi illerde karla karisik yagmur ve kar yagisi olacagi bilgisini paylasti. Gece ve sabah saatlerinde ise kiyilarda hafif, iç ve dogu kesimlerde ise sis

Gündem 21.01.2021 10:29:37 0
Dogu Karadeniz ve Dogu Anadolu için kuvvetli buzlanma ve çig uyarisi

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre ülkemizin dogu kesimleri parçali ve çok bulutlu, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Mus, Bitlis, Van, Hakkari, Sirnak, Batman ve Siirt çevrelerinin karla karisik yagmur ve kar yagisli, diger yerlerin az bulutlu geçecegi belirtildi.

KUVVETLI BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde özellikle kiyilarda hafif, iç ve dogu kesimlerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayi ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi beklendigi uyarisi yapildi. Buzlanma nedeniyle yasanabiliecek olumsuzluklara (ulasimda aksamalar vb.) karsi tedbirli olunmasi istendi.

ÇIG TEHLIKESI UYARISI

Dogu Karadeniz'in iç kesimleri ile Dogu Anadolu'nun güneydogusunda yüksek kar örtüsünün bulundugu dik yamaçlarda çig olusma riski olmasindan yasanabilecek olumsuzluklara karsi da dikkatli ve tedbirli olunmasi konusunda bilgilendirme yapildi.

Bölgesel olarak yapilan hava tahminleri ise söyle:

MARMARA BÖLGESI

Parçali ve az bulutlu geçecegi tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayi bekleniyor.

EGE BÖLGESI

Parçali ve az bulutlu geçecegi tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayi bekleniyor.

AKDENIZ BÖLGESI

Parçali ve az bulutlu geçecegi tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayi bekleniyor.

IÇ ANADOLU BÖLGESI

Parçali ve az bulutlu geçecegi tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte kuvvetli buzlanma ve don olayi bekleniyor.

BATI KARADENIZ BÖLGESI

Parçali ve az bulutlu geçecegi tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde kiyilarinda hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette olmak üzere buzlanma ve don olayi ile birlikte, yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ORTA VE DOGU KARADENIZ BÖLGESI

Parçali ve çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin karla karisik yagmur ve kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde kiyilarinda hafif, iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayi ile birlikte, yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DOGU ANADOLU BÖLGESI

Parçali ve çok bulutlu, Ardahan, Mus, Bitlis, Van, Hakkari ve Sirnak çevrelerinin kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayi ile birlikte, yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOGU ANADOLU BÖLGESI

Parçali ve çok bulutlu, aksam saatlerinde Batman ve Siirt çevrelerinin kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayi ile birlikte, yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DENIZLERDE DURUM

Denizlerde ise Dogu Akdeniz’de firtina beklendigi belirtildi. Bunun yani sira dalga boyunun Karadeniz, Ege, Marmara ve Akdeniz'de genellikle 1 ile 2 metre arasinda oldugu ifade edilirken parçali az bulutlu ve görüs mesafesinin iyi ya da orta derece oldugu bildirildi. (mynet)


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °