Dogu Karadeniz'de meteor panigi

Dün gece, atmosfere giren ve ortaligi gündüz gibi aydinlatan meteor Dogu Karadeniz Bölgesi'ne düstü.

Güncel 28.02.2021 15:19:08 0
Dogu Karadeniz

ANKARA'NIN DOGUSUNDAKI TÜM ILLERDE GÖRÜLDÜ

Müthis bir isik saçarak ortaligi gündüz gibi aydinlatan meteor atmosfere girdikten saniyeler sonra yanarak bilinmeyen bir noktaya düstü. Doga olayinin Ankara’nin dogusundaki tüm illerden hemen hemen görüldügü bildirildi.

ARAÇ KAMERASINA YANSIDI

Trabzon’un Vakfikebir ilçesinde araci ile ilerleyen Sevki Anil Koyun (26) bir anda gökyüzünde beliren meteoru görünce büyük saskinlik yasarken, o anlar kullandigi otomobilin araç kamerasina yansidi.

Yine meteorun atmosfere girdigi o anlar Giresun’un Kesap ilçesinde Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki bir is yerinin güvenlik kameralarina da yansidi.

O ANLARI ANLATTI

Meteor olayinin taniklarindan biri de Trabzon’un Vakfikebir ilçesi Yaliköy mahallesinde yasayan ve teyzesini araci ile evine götüren 26 yasindaki müzisyen Sevki Anil Koyun’du.

"BÜYÜK BIR FLAS PATLAMIS GIBIYDI"

Yasanan gökyüzü olayini çiplak gözle gördügünü belirten Sevki Anil Koyun, “Teyzemi köye götürüyorduk. Bir anda gökyüzünde bir sey parildadi, patladi gibi oldu. Bilim kurgu filmlerinden alisik oldugum bir sahne gibiydi. Patladi ve kayboldu her tarafta büyük bir flas patlamis gibiydi" dedi.

"GÜZEL BIR TESADÜF OLDU"

O anlarin görüntüsünü de kaydetme sansi yakaladigini belirten Koyun "Görüntüyü bir araç kamerasi ile elde ettik. 2-3 gün önce araç kamerasini aracimiza taktik ve bu bugün de o araç kamerasi sayesinde görüntüyü elde ettik, güzel bir tesadüf oldu" ifadelerini kullandi. (IHA)



Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °