Doktorlardan solunum sagligi için podcast serisi

Solunum Dernegi TÜSAD'in hazirladigi SolunumTV podcast serisi yayina girdi. Doktorlarin mikrofon basina geçtigi seride, solunum sagligi konusunda en merak edilen sorular uzman gözüyle cevap buluyor.

Sağlık 10.05.2021 13:07:15 0
Doktorlardan solunum sagligi için podcast serisi

Podcast yayinciligi, tüm dünyada oldugu gibi Türkiye’de de yayginlasiyor. Zaman ve mekân kisitlamasini ortadan kaldiran ve ekrana bagli kalmadan ulasilan içerikler giderek daha çok dinleyici çekiyor. Kitaptan sinemaya, psikolojiden teknolojiye farkli içeriklerin sese dönüstügü podcast yayinciligina solunum hekimleri de basladi. Türkiye Solunum Arastirmalari Dernegi (TÜSAD), alaninda bir ilke imza atti ve solunum hekimleriyle beraber hazirlayip kaydettigi podcast serisini yayinlamaya basladi.

Türkiye’nin alaninda en köklü ve en büyük hekim uzmanlik dernegi TÜSAD’in iletisim platformu SolunumTV, yayinlari ile hem podcast hem de saglik dünyasina yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor. SolunumTV’de yayimlanan ve ilk günden bu yana ilgiyle dinlenen podcast serilerinde, en güncel saglik gelismeleri uzman gözüyle degerlendiriliyor. Seride ayrica görevlerinin basinda özveriyle çalisirken gördügümüz hekimlerin, kariyer hikâyelerinden seçtikleri hobilere uzanan keyifli sohbetler de yer aliyor.

SIMDILIK 4 FARKLI SERI

Önümüzdeki günlerde podcast serilerini artirarak yeni nesil radyo” hedefi ile yola çikan SolunumTv’de su anda 4 farkli seri bulunuyor. “Saglik Olsun” programinda Doç. Dr. Onur Turan, tüm dünyadaki güncel saglik olaylarini yanlis ve dogru bilinen yönleriyle ele aliyor ve dinleyicilerini hizli bir saglik turuna çikariyor. TÜSAD Idari Yöneticisi Hatice Yildirim Somuncu “Bir Nefes Sihhat” podcasti ile uzman hekimlere akciger sagligi ile ilgili en merak edilen sorulari yöneltiyor. Deneyimli gazeteci ve iletisimci Nilgün Karatas’in hazirlayip sundugu “Hekim Hikâyeleri”, solunum hekimlerinin bilinmeyen dünyasina isik tutarken gençler için önemli ipuçlari da veriyor. TÜSAD Ankara subesinden Sima Kiliçarslan ise “Teneffüs” podcasti ile saglik konusunun disina çikarak, edebiyattan sanata, spordan yogaya kadar farkli konularda hekimlerle sohbet ediyor.

FARKLI BIR SOLUK

Pilot yayinlarin basariyla tamamlanmasinin ardindan duyurusu yapilan SolunumTV podcast yayinlarinin sadece üyeler için degil, toplumun tüm kesimleri için hazirlandigini belirten TÜSAD Baskani Prof. Dr. Ülkü Yilmaz, sunlari aktardi: “Saglikçilar basta olmak üzere pandemi nedeniyle herkesin hem mental olarak hem de fiziken yorgun oldugu bu günlerde saglik dünyasina farkli bir soluk getirmek istedik. 50 yillik bir dernek olan TÜSAD, tarihi boyunca birçok ilke imza atmis, teknolojik ve yenilikçi pek çok uygulamanin öncülerinden olmustur. TÜSAD bu özelligini günümüzde de devam ettiriyor. Türkiye’nin alaninda ilk dijital kongresini gerçeklestirirken, bir dizi online egitimler, etkinlikler, webinar’lar, sosyal medya canli yayinlari gibi birçok faaliyet yürütüyoruz. Simdi de SolunumTV podcast yayinlarina basladik. TÜSAD, solunum sagligi konusunda hem hekimlerin mesleki gelisimine hem de toplumsal bilinçlenmeyi merkezine alan bir dernek. SolunumTV podcast’leri gibi yenilikçi uygulamalar ile daha genis kitlelere ulasmayi hedefliyoruz.”


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °