‘DOKUZ EYLÜL' DÜNYA DAGCILIK LITERATÜRÜNE GIRDI

‘DOKUZ EYLÜL

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ev sahipliginde düzenlenen 7. Emrah Özbay Uluslararasi Buz ve Kaya Tirmanis Çalistayi'nin Buz Etabi'nin son gününde, Dagcilik Literatürü'ne girecek bir basariya imza atildi.

Erzurum Uzundere Ilçesi Cevizli Köyü’nde, 2600 metre rakimda yeni kesfedilen iki selaleye tirmanan dünyaca ünlü dagcilar Fransa’dan Jeff Mercier ve William Dammy, Rusya’dan Roman Abildaev ile Romanya’dan Alexandru Grigorescu ve Alexandru Baran selalelere, ev sahipliginden dolayi DEÜ’nün adini vermek istediklerini bildirdiler.  Böylece yan yana duran ve zorluk derecesi WI- 5+ (çok zor) olarak belirlenen iki donmus selaleden birisine ‘Dokuz’ digerine ise ‘Eylül’ ismi verildi. Faaliyet raporunun ardindan selaleler, yeni isimleriyle Dünya Dagcilik Literatüründe yer alacak.


Konuyla ilgili bir açiklama yapan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Çalistay’da kesfedilen selalelerin uluslararasi dagcilik camiasinda büyük heyecan yarattigini söyledi. Dünyaca ünlü dagcilarin selalelere DEÜ ismini vermesinden de mutluluk duyduklarini vurgulayan Rektör Hotar, “Etkinligimizin son gününde uluslararasi Dagcilik Literatürü’ne girecek bir basariya imza atildi. Programimiza katilan dünyaca ünlü sporcular, olaganüstü bir gayret ve performans göstererek tirmandiklari selalelere üniversitemizin ismini vermek istediklerini beyan ettiler. Hazirlanacak raporun ardindan bu iki selalemiz, Dokuz ve Eylül olarak anilmaya baslanacak. Bizleri mutlu eden bu girisimlerinden dolayi, degerli sporculara içtenlikle tesekkür ediyoruz” dedi. Rektör Hotar, Çalistayin ikinci programinin 4 Subat 2021 tarihine kadar Izmir’de Kaya Tirmanisi olarak devam edecegi bilgisini verdi.