Dolar, 6 ay sonra ilk kez 7 liranin altini gördü

Dolar, 6 ay sonra ilk kez 7 liranin altini gördü

6 ayin ardindan ilk kez 7 liranin altina gerileyerek 6,9979 seviyesini gören dolar, 10.07 itibariyle 7.01 liradan islem görüyor.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in "ekonomide yeni dönem" açiklamalariyla baslayan, devaminda Hazine ve Maliye Bakani Lütfi Elvan'in ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi (TCMB) Naci Agbal'in piyasa dostu açiklamalari ve fiyat istikrarini önceleyen siki para politikasi durusunun etkisiyle Türk lirasindaki deger kazanci sürüyor.

6 AY SONRA BIR ILK

Merkez Bankasi'nin kritik faiz kararinin açiklanacagi haftada dolar kuru yeni haftaya 6 ay sonra ilk kez 7 liranin altina inerek basladi. 5 Agustos 2020'den bu yana en düsük seviyesini 6,9979 ile gören dolar, 10.07 itibariyle ise 7.01'den islem görüyor.

EURO VE STERLINDE SON DURUM

Ayni dakikalarda euro 8,51 lira, sterlin ise 9,74 lira seviyesinde seyrediyor.Analistler, TCMB'nin siki para durusunu devam ettirmesi, fiyat istikrarinin saglanmasi konusunda atilan adimlar ve hükümet tarafindan açiklanmasi beklenen ekonomik ve hukuk alanindaki reformlarin Türk lirasi varliklara ilgiyi artirdigini belirtti. Teknik açidan dolar/TL'de 7,10'un altinda kalinmasi durumunda 6,85'in gündeme gelebilecegini söyleyen analistler, olasi yükselislerde 7,30'un direnç konumunda bulundugunu kaydetti. Analistler, dolar/TL'nin geçen yilin haziran ve temmuz aylarinda 6,70-6,90 bandindaki yatay seyrinin ardindan agustosta yükselis trendine basladigini ve Türk lirasindaki deger kaybinin kasim ayina kadar devam ettigini hatirlatti.