DÖVIZ ENDEKSLI TL MEVDUATI PAKETI AÇIKLANDI

Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, merakla beklenen ekonomi planini açikladi. Dövize endeksli Türk lirasi mevduati hakkinda açiklama yapildi.

Gündem 21.12.2021 14:34:49 0
DÖVIZ ENDEKSLI TL MEVDUATI PAKETI AÇIKLANDI

Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, merakla beklenen ekonomi planini açikladi. Dövize endeksli Türk lirasi mevduati hakkinda açiklama yapildi. T.C. Hazine ve Maliye Bakanligi2na ait sosyal medya hesabinda da yayinlanan açiklama söyle;

"Birikimlerini TL mevduat olarak degerlendiren vatandaslarimizin kurlardaki oynaklik karsisinda magdur olmamasi için Sn. Cumhurbaskanimizin da açikladigi gibi "Kur Korumali TL Vadeli Mevduat" ürünü devreye alinmistir.

Ürün, gerçek kisilerce TL vadeli hesaplar üzerinde isleyecek faiz ile hesap açilis ve vade tarihindeki kur degisim orani kiyaslanacak; yüksek olan oran üzerinden hesap nemalandirilacak ve bu mevduat ürününe stopaj uygulanmayacaktir.

Kur farki hesaplamalari için TCMB her gün saat 11:00'de USD döviz alis kuru yayinlayacaktir.

Vade sonunda kur degisiminin faiz orani üzerinde kalmasi halinde olusabilecek fark müsteri hesabina TL olarak yansitilacaktir.

Hesaplar 3, 6, 9 ve 12 ay vadeler ile açilabilecek olup, minimum faiz orani TCMB Politika Faiz Orani olarak uygulanacaktir.

Sisteme isteyen her banka katilabilecektir.

Vadeden önce hesaptan para çekilmesi durumunda hesap vazdesiz hesaba dönüsecek, faiz hakki ortadan kalkacaktir. Hesabin açildigi tarihteki TCMB kuru ile hesabin kapatildigi tarihteki TCMB kurundan düsük olan üzerinden hesap bakiyesi güncellenecektir.

Öte yandan söz konusu ürünün Katilim Bakanciligi'nda da uygulanmasi konusunda çalismalar sürüdürülmektedir.

Kamuoyuna saygiyla duyurulur."



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °