DTO ALIAGA AGUSTOS AYI MECLIS TOPLANTISI GERÇEKLESTI

IMEAK Deniz Ticaret Odasi Aliaga Subesi Agustos ayi olagan meclis toplantisi, Meclis Baskani Ismail Önal'in baskanliginda; Sube Yönetim Kurulu Baskani Adem Simsek ve sube meclis üyelerinin katilimiyla gerçeklesti. Toplantinin gündeminde Odanin 40. Kur

Yerel 17.08.2022 12:20:03 0
DTO ALIAGA AGUSTOS AYI MECLIS TOPLANTISI GERÇEKLESTI

IMEAK Deniz Ticaret Odasi Aliaga Subesi Agustos ayi olagan meclis toplantisi, Meclis Baskani Ismail Önal’in baskanliginda; Sube Yönetim Kurulu Baskani Adem Simsek ve sube meclis üyelerinin katilimiyla gerçeklesti. Toplantinin gündeminde Odanin 40. Kurulus yil dönümü, tahil ve yiyecek ürünlerinin Ukrayna limanlarindan çikisinin yeniden baslamasi, Aliaga Limanlari ile Türkiye genelinde gerçeklesen yük ve konteyner istatistikleri yer aldi.

IMEAK Deniz Ticaret Odasi Aliaga Sube Yönetim Kurulu Baskani Adem Simsek ve Sube Yönetim Kurulu üyelerinin katilimiyla video konferans sistemiyle gerçeklestirilen meclis toplantisinda geçen ayin toplanti zabitlari onaylandi. Haziran ayi mizanlari onaya sunuldu, oy birligiyle onaylandi.

Temmuz ayi faaliyet raporunun da üyelerle paylasildigi IMEAK DTO Aliaga Subesi Olagan Meclis Toplantisi, IMEAK Deniz Ticaret Odasi Aliaga Sube Yönetim Kurulu Baskani Adem Simsek’in konusmasiyla devam etti.

ODAMIZIN 40. KURULUS YIL DÖNÜMÜ

IMEAK Deniz Ticaret Odasi’nin 40. Kurulus yil dönümünü kutlayacaklarini ifade ederek konusmasina baslayan Sube Yönetim Kurulu Baskani Adem Simsek: “ Denizci büyüklerimizin büyük çaba ve özveriyle kurduklari ve bugün çok büyük bir kurum haline gelen Deniz Ticaret Odamizin kurulusunun 40.yilini kutlayacagiz. Bu vesile ile bu kurumda emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum.” Dedi. 

TÜRKIYE’NIN BÜYÜK BASARISI “ TAHIL KORIDORU

Dünyada gida krizine yol açan Ukrayna’dan tahil ve yiyecek sevkiyatinin engellenmesi sorununun Türkiye tarafindan çözüme kavusturulmasinin sektör açisindan da büyük önem tasidigini vurgulayan Baskan Simsek söyle devam etti. “Ülkemizin çok etkin ve aktif olarak arabuluculuk görevi yaptigi tüm dünyaya sevkiyati engellenen tahil ve yiyecek ürünlerinin Ukrayna limanlarindan çikisi yeniden basladi. Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birlesmis Milletler(BM) arasinda imzalanan anlasma ile dünyada gida krizine yol açan büyük bir problem ülkemiz sayesinde çözüme kavusmustur. Sektörümüz açisindan da büyük önem tasiyan bu konuda devletimize sonsuz tesekkürlerimizi ve sükranlarimizi sunuyoruz. Sevkiyatlarin da problemsiz bir sekilde devam etmesini diliyoruz.” 

Aliaga ve Türkiye genelinde limanlarda kaydedilen 2022 yilinin ilk 7 aylik döneminde konteyner ve yük istatistiklerine deginen Simsek sunlari söyledi: “2022 yilinin ilk 7 ayinda Aliaga limanlarinda elleçlenen konteyner miktari, bir önceki yilin ayni dönemine oranla yüzde 8 artis göstererek 857 bin TEU olarak gerçeklesti. Bu dönemde Aliaga limanlarinda elleçlenen yük miktari 66 milyon groston, Netton olarak ise 47,8 milyon ton olarak gerçeklesti. Türkiye toplami ise 319 milyon netton olarak gerçeklesmistir. Aliaga Limanlarina gelen gemi adedi sayisina baktigimizda bu yilin ilk 7 aylik dönemiyle geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 5 artis göstererek 3 bin 482 olarak gerçeklesti. Türkiye genelinde elleçlenen konteyner miktarini TEU bazli olarak degerlendirdigimizde ise 2022’in ilk 7 ayinin,  geçen yilin ayni dönemine oranla çok az bir artisla 7,3 milyon TEU olarak gerçeklesmistir.” 

Konusmasini 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100. yil dönümünü kutlayarak sonlandiran Baskan Adem Simsek: “30 Agustos, Dumlupinar'da Gazi Mustafa Kemal'in Baskumandanliginda milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde bagimsizlik mesalesinin ebediyen yanacagi, Türk milletinin bagimsizliga ve özgürlüge olan inancinin kararli bir yansimasidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, istiklal savasimizin tüm kahramanlarini, dünden bugüne tüm sehitlerimizi, gazilerimizi minnet, sükran ve rahmetle yâd ediyorum. 30 Agustos Zafer Bayramimiz kutlu olsun.” dedi.

Toplanti dilek ve temennilerin dinlemesiyle son buldu. 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °