DTO ALIAGA HAZIRAN AYI MECLIS TOPLANTISI GERÇEKLESTI

DTO ALIAGA HAZIRAN AYI MECLIS TOPLANTISI GERÇEKLESTI

IMEAK Deniz Ticaret Odasi Aliaga Subesi Haziran ayi olagan meclis toplantisi, Meclis Baskani Ismail Önal'in baskanliginda gerçeklesti.


IMEAK Deniz Ticaret Odasi Aliaga Subesi Haziran ayi olagan meclis toplantisi, Meclis Baskani Ismail Önal’in baskanliginda; Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Ufuk Yildirim ve sube meclis üyelerinin katilimiyla gerçeklesti. Toplantinin gündeminde oda faaliyetleri, Posidonia 2022 fuari, Aliaga Limanlari ile Türkiye genelinde gerçeklesen yük ve konteyner istatistikleri yer aldi.

IMEAK DTO Aliaga Subesi Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Ufuk Yildirim ve Sube Yönetim Kurulu üyelerinin katilimiyla IMEAK DTO Aliaga Subesi toplanti salonunda gerçeklestirilen meclis toplantisinda geçen ayin toplanti zabitlari onaylandi. Nisan ayi mizanlari onaya sunuldu, oy birligiyle onaylandi.

Mayis ayi faaliyet raporunun da üyelerle paylasildigi IMEAK DTO Aliaga Subesi Olagan Meclis Toplantisi, IMEAK Deniz Ticaret Odasi Aliaga Subesi Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Ufuk Yildirim’in konusmasiyla devam etti.

Pençe-Kilit ve terör örgütüne karsin düzenlenen operasyonlara deginerek konusmasina baslayan IMEAK DTO Aliaga Subesi Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Ufuk Yildirim, “ Hain terör örgütlerine karsin düzenlenen operasyonlarda vatani ve milleti için sehit düsen kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine bassagligi ve sabir, yarali olan askerlerimize acil sifalar diliyorum.” Dedi. 

DIKILI'DE KIYI VE DENIZ TEMIZLIGI

Meslek Sehitlerini Anma ve Kilavuz Kaptanlar Haftasi sebebiyle sube olarak bölgede kilavuzluk faaliyetinde bulunan Uzmar, Ditas ve Socar firmalarini ziyaret ettiklerini belirterek konusmasina devam eden Yildirim sunlari ifade etti. “Izmir Valiligi Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü’nün 5 Haziran Çevre Günü ve Haftasi Etkinlik programi kapsaminda subemiz koordinesinde 7 Haziran Pazar günü, Dikili Balikçi Barinagi’nda kiyi ve deniz temizligi yapildi. Katilim gösteren ve dalgiçlariyla katkida bulunan üyelerimiz Derin Dalgiç, Akvatek Su Ürünleri, Ilknak Su Ürünleri ve Ertug Balik Üretim tesislerini tekrar tesekkür etmek isterim.  Yaklasik 750 kg atik toplanarak geri dönüsüme gönderildi. Bunun yani sira yine subemizin katkilariyla 09-12 Haziran tarihleri arasinda üyemiz Yeni Foça Rüzgâr Sörfü ve Yelken Spor Dernegi’nin ev sahipliginde gerçeklesen Türkiye Yelken Federasyonu Windsurf Slalom Türkiye Ligi 1. Ayak Yarislari yogun katilimla ve güzel bir organizasyonla tamamlandi. Tüm sporcularimizi tekrardan tebrik ederim.” 

“SEKTÖRÜMÜZÜN GÜCÜ POSIDONIA 2022 FUARINA YANSIDI”

06-10 Haziran tarihleri arasinda Yunanistan’da gerçeklestirilen Posidonia 2022 Fuari’na oda olarak katilim gösterdiklerini söyleyen Baskan yardimcisi Yildirim, “Sektörün bulustugu bir ortam haline gelen Posidonia 2022 Fuari’na IMEAK DTO Yönetim Kurulu Baskanimiz Sayin Tamer Kiran, Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Sube Yönetim Kurulu Baskanlarimiz birlikte katildi. Ülkemizden de birçok katilimcinin yer aldigi fuar da sektörümüzün gücünü bir kez daha gösterdigimize inaniyorum.” Dedi.

Aliaga ve Türkiye genelinde limanlarda kaydedilen 2022 yilinin ilk 5 aylik döneminde konteyner ve yük istatistiklerine deginen Yildirim sunlari söyledi: “2022 yilinin ilk 5 ayinda Aliaga limanlarinda elleçlenen konteyner miktari, bir önceki yilin ayni dönemine oranla artis göstererek 620 bin TEU olarak gerçeklesti. Bu dönemde Aliaga limanlarinda elleçlenen yük miktari 47,6 milyon groston, Netton olarak ise 34,7 milyon ton olarak gerçeklesti. Türkiye toplami ise 228 milyon netton olarak gerçeklesirken, Aliaga yüzde 15 pay ile 2. sirada yer aldi. Aliaga Limanlarina gelen gemi adedi sayisina baktigimizda bu yilin ilk 5 aylik dönemiyle geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 10 artis göstererek 2 bin 508 olarak gerçeklesti. Türkiye genelinde elleçlenen konteyner miktarini TEU bazli olarak degerlendirdigimizde ise 2022’in ilk 5 ayinin,  geçen yilin ayni dönemine oranla çok az bir artisla 5,3 milyon TEU olarak gerçeklesmistir. Elleçlenen konteyner miktarinda yüzde 5 pay ile Aliaga, Türkiye siralamasinda 5. sirada yer aldi.” dedi.

Konusmasini Babalar Günü’nü kutlayarak sonlandiran Yildirim:“ Ailenin birlikteligi, güvencesi, saglikli bir toplum yapisinin olusturulmasina katki saglayan babalarimiz hayatimizin her döneminde en degerli varliklarimizdir. Bu düsüncelerle tüm babalarimizin babalar gününü kutluyor, ebediyete intikal etmis babalarimizi saygi hürmetle aniyorum.”

Toplanti dilek ve temennilerin dinlemesiyle son buldu.