DTO Aliaga Temmuz ayi meclis toplantisi gerçeklesti

Baskan Adem Simsek Yaz sezonuna Güzel Bir Baslangiç Yaptik

Çevre 27.07.2022 10:26:13 0
DTO Aliaga Temmuz ayi meclis toplantisi gerçeklesti

IMEAK Deniz Ticaret Odasi Aliaga Subesi Temmuz ayi olagan meclis toplantisi, Meclis Baskani Ismail Önal’in baskanliginda; Sube Yönetim Kurulu Baskani Adem Simsek ve sube meclis üyelerinin katilimiyla gerçeklesti. Toplantinin gündeminde oda faaliyetleri, yaz sezonu degerlendirmesi, Aliaga Limanlari ile Türkiye genelinde gerçeklesen yük ve konteyner istatistikleri yer aldi.

IMEAK Deniz Ticaret Odasi Aliaga Sube Yönetim Kurulu Baskani Adem Simsek ve Sube Yönetim Kurulu üyelerinin katilimiyla sube toplanti salonunda gerçeklestirilen meclis toplantisinda geçen ayin toplanti zabitlari onaylandi. Mayis ayi mizanlari onaya sunuldu, oy birligiyle onaylandi.

Haziran ayi faaliyet raporunun da üyelerle paylasildigi IMEAK DTO Aliaga Subesi Olagan Meclis Toplantisi,  Sube Yönetim Kurulu Baskani Adem Simsek’in konusmasiyla devam etti.

15 Temmuz da demokrasi ve özgürlügümüze kastedenlere karsi dimdik duran, vatani ugruna gözünü kirpmadan canini veren tüm sehitlerimizi rahmet ve minnetle anarak, gazilerimizi saygiyla selamlayarak konusmasina baslayan Baskan Adem Simsek, “Izmir Il Emniyet Müdürlügümüze araç kampanyasi kapsaminda bagislanan araçlar için Izmir Valiligi himayesinde düzenlenen Izmir Emniyet Müdürlügü Araç Kampanyasi Plaket Takdim Töreninde Valimiz Sayin Yavuz Selim Kösger ve Izmir Il Emniyet Müdürümüz Sayin Mehmet Sahne tarafindan takdim edilen plaketi subemiz adina aldik. Bagis konusunda desteklerini esirgemeyen Yönetim Kurulu Baskanimiz Sayin Tamer Kiran ve tüm yönetim kurulu üyelerimize tesekkür ederim. Yapilan bagislarin vatana ve millete hayirli olmasini diliyorum.” Dedi.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramini sorumluluk alanlarindaki Liman Baskanliklari ile birlikte coskuyla kutlayarak yaz sezonuna güzel bir baslangiç yaptiklarini vurgulayan Baskan Simsek, “ okullarin kapanma tarihi, lise ve üniversite giris sinavlarinin bitmesi ile birlikte hava kosullari da düsünüldügünde bölgemizde yaz sezonuna temmuz ayinda istenilen seviyeye ulastik diyebiliriz. Özellikle Foça, Dikili ve Ayvalik’ta bayram sonrasi baslayan hareketliligin artarak devam edecegini düsünüyorum.” dedi.

Aliaga ve Türkiye genelinde limanlarda kaydedilen 2022 yilinin ilk 6 aylik döneminde konteyner ve yük istatistiklerine deginen Simsek sunlari söyledi: “2022 yilinin ilk 6 ayinda Aliaga limanlarinda elleçlenen konteyner miktari, bir önceki yilin ayni dönemine oranla yüzde 9 artis göstererek 748 bin TEU olarak gerçeklesti. Bu dönemde Aliaga limanlarinda elleçlenen yük miktari 57 milyon groston, Netton olarak ise 41,3 milyon ton olarak gerçeklesti. Türkiye toplami ise 273 milyon netton olarak gerçeklesirken, Aliaga yüzde 15 pay ile 2. sirada yer aldi. Aliaga Limanlarina gelen gemi adedi sayisina baktigimizda bu yilin ilk 6 aylik dönemiyle geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 7 artis göstererek 3 bin olarak gerçeklesti. Türkiye genelinde elleçlenen konteyner miktarini TEU bazli olarak degerlendirdigimizde ise 2022’in ilk 6 ayinin,  geçen yilin ayni dönemine oranla çok az bir artisla 6,3 milyon TEU olarak gerçeklesmistir.” dedi.

Baskan Adem Simsek’in konusmasinin ardindan toplanti dilek ve temennilerin dinlemesiyle son buldu.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °