DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ ALIAGA'DA KUTLANDI

DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ ALIAGA

DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ ALIAGA'DA KUTLANDI

Birlesmis Milletler tarafindan uluslararasi bir gün olarak kabul edilen ‘3 Aralik Dünya Engelliler Günü’ Aliaga Engelliler ve Rehabilitasyon Dernegi’nin düzenledigi etkinlikle kutlandi.

Aliaga Engelliler ve Rehabilitasyon Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Aytaç Bayar’in Cumhuriyet Meydani’nda Atatürk Aniti’na çelenk sunumu ile baslayan tören Aliaga Engelsiz Park’ta düzenlenen programla devam etti. Programa Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Garnizon Komutani Albay Faruk Altun, Ilçe Jandarma Komutani Yarbay Rifki Kulaksiz, Ilçe Milli Egitim Müdürü Erdal Bayhan, Ilçe Saglik Müdürü Özkan Orhun, Ilçe Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürü Levent Yönten, Aliaga Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Serdar Berk, Aliaga Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Salih Yiyitalp, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, ögretmenler, engelli aileleri ve çok sayida vatandas katildi.

ALIAGA ENGELLILER VE REHABILITASYON DERNEGI YÖNETIM KURULU BASKANI AYTAÇ BAYAR: “ENGELLILER, GECE GÖKYÜZÜNDE PARLAYAN YILDIZLAR GIBIDIR”

Yogun katilimin oldugu programda günün anlam ve önemine iliskin konusmayi Aliaga Engelliler ve Rehabilitasyon Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Aytaç Bayar yapti. Bayar, “Engellilerin sosyal hayatta yer almalari ve bu toplumun bir parçasi olarak yasama dahil olabilmeleri için çalisma hayatinda yer alabilmelilerdir. Engellilere de firsat verildiginde bir çok iste basarili olabildiklerini is yerinizde, mahallenizde görmektesiniz” dedi. Bayar ayrica konusmasinda, “Engelliler, gece gökyüzünde parlayan yildizlar gibidir. Hayatiniza isik ve güzellikler katacak insanlardir. Zor olan hayatimiza sevgi dokunuslarinizla güzellestirmenize ihtiyacimiz var. Unutulmamalidir ki, sevgi her engeli asacak güçtedir. Her insan hayatinin bir yerinde bir engellinin hayatina dahil olmalidir. Iste o zaman mucizelere tanik olunacaktir” ifadelerine de yer verdi.  

Engelsiz kafede büyük bir ilgiyle karsilanan Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, engelli bireylerin ve ailelerinin fotograf isteklerini de geri çevirmedi. Yaklasik bir saat süren program engelli bireylerin halk oyunlari gösterisinin ardindan çekilen hatira fotografi ile son buldu.