Dünya Menemen Çömlegini seyretti

Dünya Menemen Çömlegini seyretti

Italya'nin Faenza kentinde gerçeklestirilen Uluslararasi Argilla Seramik Festivali'ne Menemen'den davet edilen çömlek ustalari damga vurdu.

Italya’nin Faenza kentinde gerçeklestirilen Uluslararasi Argilla Seramik Festivali’ne Menemen’den davet edilen çömlek ustalari damga vurdu. Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, dünyanin dört bir tarafindan gelen seramik sanatçilarini kendilerine hayran birakan Menemenli çömlek ustalarini yalniz birakmadi. Menemenli ustalarin eserleriyle tüm dikkatleri üzerine çektigini belirten Pehlivan, “Festival alaninda ustalarimiz tam anlamiyla ilgi odagi oldu. Menemen standi, kisa zamanda yapilan özgün eserlerle doldu tasti. Gururumuz dünya 2’inciligi elde eden Oktay Ide kardesimizle katlandi. Dünyanin gözü simdiden Menemen’de gerçeklestirecegimiz Uluslararasi Çömlek Festivaline çevrildi” dedi. 


Italya’nin Faenza kentinde 3-4 Eylül tarihlerinde düzenlenen Uluslararasi Çömlek Festivali’nde tam anlamiyla Menemen rüzgâri esti. Dünyanin çesitli kentlerinden gelen çok sayida seramik sanatçisi hünerlerini sergilerken, katilimcilar fuar alaninda yer alan eserleri görme imkâni buldu. Dünya sampiyonlugu için farkli ülkelerden gelen 50 sanatçi iki turdan olusan yarisma da ter döktü. Ortaya renkli görüntülerin çiktigi alanda Faenza Belediye Baskani Massimo Isola, Menemen’in çömlek ustalarinin çok özel ve etkileyici eserler yaptigini ifade ederek, Ekim ayinda Menemen’de ilki gerçeklestirilecek olan Uluslararasi Çömlek Festivali’nde bulusacak olmanin heyecanini yasadiklarini söyledi. Türkiye’den Menemen ilçesinin kentlerinde sik sik anildigini dile getiren Baskan Isola, “Belediye Baskan Vekilimiz Aydin Pehlivan’in katilimindan mutluluk duyduk. Kendisine ve çömlek sanatçilarimiza çok tesekkür ediyoruz. Festival heyecaniniza ortak olmak için orada olacagiz” diye konustu. 


DEGERLI BIR KAZANIM

Geçtigimiz mayis ayinda 1 aylik bir çalisma sonucunda yaptigi dev vazoyu Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a hediye eden Kültür Bakanligi sanatçisi Ahmet Tashomcu’nun da yer aldigi 6 kisilik çömlek ustasi heyeti Faenza kentindeki Festivale katildi. Menemen Çömlekçiler Dernegi Baskani Bilal Deniz, usta çömlekçiler Ayhan Ide, Ali Hikmet Koç, Ramazan Deniz, Oktay Ide’nin ülkemizi temsil ettigi etkinlikte Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan da yalniz birakmadi. Festivalin dünyanin dört bir yanindan gelen katilimcilarla bulusma noktasi olduguna dikkat çeken Pehlivan, sunlari ekledi; “Öncelikle Faenza Belediye Baskanimiz Massimo Isola ve ekibine konukseverligi ve ilgisi için çok tesekkür ediyorum. Önümüzde ki süreç içinde ortak projeler gerçeklestirecegimize inaniyorum. Bizim için degerli bir kazanim oldu. Faenza’da sizlerle birlikte olmaktan çok keyif aldik ve mutlu olduk. Sizleri de Ekim ayi basinda Menemen Ilçemizde ilkini gerçeklestirecegimiz Uluslararasi Çömlek Festivali’nde görmeyi çok istiyoruz.”


ESSIZ ESERLERIN USTALARI MENEMEN’DE

Menemen Çömlek Ustalarini da yarismalardaki üstün temsilleri için kutlayan Pehlivan, söyle devam etti; “Menemen Çömlekçiler Dernegi Baskani Bilal Deniz, Kültür Bakanligi Sanatçisi ve Dünya Sampiyonu Ahmet Tashomcu ve Menemen’in usta elleri Ayhan Ide, Ali Hikmet Koç, Ramazan Deniz, Oktay Ide ve Menemen Sahinler Makine Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Sahin ile birlikte Faenza Argilla Seramik Festivali’ne katilim sagladik. Kendileri zaten Türkiye’yi temsil eden sanatçilarimiz. Finale kalan 4 ustamizdan Oktay Ide Dünya 2’ncisi oldu. Hepsini yürekten tebrik ediyorum. Menemen’in essiz isler yapan ustalarimizi ve essiz eserlerimizi dünyaya tanitmak için gerçeklestirecegimiz Festivalimizde de ayni birlik beraberlik içerisinde kol kola olacagiz. Birlikteligimiz, güçlenerek geliserek devam edecek. Menemenli ustalarimizin eserlerini dünyaya duyuracagiz.”