DÜNYA SÜT GÜNÜ KINIK'TA ETKINLIKLERLE KUTLANDI

Süt tüketimini arttirmak ve sütün faydalari hakkinda insanlari bilgilendirmek için 1 Haziran 'Dünya Süt Günü' Kinik'ta kutlandi.

Yerel 2.06.2022 09:49:31 0
DÜNYA SÜT GÜNÜ KINIK

Dünya süt günü etkinlikleri kapsaminda Kinik’ta Anaokulu ögrencileriyle kutlama programi gerçeklesti.

Kinik Remziye Akalin Anaokulunda, Kinik ve Poyracik Aile Yasam Merkezlerinde gerçeklestirilen etkinlikte, anaokulu ögrencilerine süt dagitimi yapilarak, sütün önemi hakkinda bilgiler verildi. Dünyanin pek çok bölgesinde 1 Haziran tarihinde kutlanan süt günü, Kinik’ta da Anaokulunda sütün insan sagligi açisindan önemine iliskin farkindaligin arttiran etkinliklerle kutlandi.

Etkinliklere katilan Kinik Belediye Baskani Dr. Sadik Dogruer Miniklerle sohbet ederek sorularini yanitladi. Kendisi de hekim olan Baskan Dogruer, “Insan yasaminda çocukluk, gençlik ve yaslilik döneminde kemik sagligi açisindan süt, besin olarak büyük önem tasiyor. Insan sagligi için büyük önem tasiyan süt üretimi konusunda ülke olarak dünyada en iyi ülkeler arasindayiz. Fakat süt tüketimi konusunda da bilinçlenerek süt tüketme aliskanligi kazanmamiz gerekiyor. Özellikle çocuk yasta sütün önemi konusunda farkindaliginin kazanilmasi, süt tüketme aliskanligi kazanilmasinda büyük etken oluyor. Biz de dünya süt günü nedeniyle çocuklarimiza süt dagitimi gerçeklestirerek, sütün önemi hakkinda bilgiler verdik. Çocuklarimizin bilinçli bir sekilde süt içme aliskanligi kazanarak saglikla büyümesini diliyorum” dedi.


Dünya süt günü etkinlikleri kapsaminda gerçeklesen kutlama programina, Kinik Ilçe Kaymakami Erol Türkmen, Kinik Belediye Baskani Dr. Sadik Dogruer, Kinik Ilçe Milli Egitim Müdürü Ömer Derelioglu katilim sagladi.


Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °