DÜNYA UYUSTURUCU ILE MÜCADELE GÜNÜ

DÜNYA UYUSTURUCU ILE MÜCADELE GÜNÜ

Yesilay Izmir Baskani Ülkü, 26 Haziran Uyusturucuyla Mücadele Günü'nde yazili bir mesaj yayimladi

"Yesilay bagimliliktan uzak, saglikli nesiller için çalisiyor

Bagimliliklarla mücadelesini bir asirdan uzun zamandir sürdüren Yesilay, 26 Haziran Dünya Uyusturucu ile Mücadele Günü’nde bagimliliklardan uzak bir yasamin önemine dikkat çekti. 

Önleyici çalismalara büyük önem veren kurum, bagimliligin olustugu durumlarda ise Yesilay Danismanlik Merkezi (YEDAM) ile bagimliklara ve yakinlarina ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sagliyor. Yesilay, saglikli nesillerin yetismesi hedefiyle araliksiz çalismaya devam ediyor. 

Yesilay’in Türkiye’de ve dünyada bagimliliklarla mücadelede öncü bir rol üstlendigini belirten Yesilay Izmir Sube Baskani Ümit Ülkü, sunlari söyledi:

“Bagimlilik, gençler basta olmak üzere tüm toplumun karsi karsiya oldugu bir risk. 26 Haziran Dünya Uyusturucu ile Mücadele Günü’nde tek gündem uyusturucu maddeler gibi gözükse de, bagimliliklari birbirinden keskin çizgilerle ayirmanin mümkün olmadigini biliyoruz. Yapilan çalismalar madde kullanicilarinin yüzde 97’sinin sigarayla, yüzde 58’nin alkolle bu maddeye geçtiklerini gösteriyor. Dolayisiyla biz Yesilay olarak tütün, alkol, madde, kumar ve teknoloji bagimliliklarinin tümüyle mücadele ediyoruz. 7’den 77’ye her yas grubunda saglikli yasam bilincini tesvik edecek projelerle önleyici çalismalara odaklanirken; bagimli bireylere de YEDAM’larda destek sagliyoruz. Amacimiz bagimliliklardan uzak; ruhsal, fiziksel ve sosyal olarak saglikli nesillerin yetistirilebilmesini saglamak. Toplumun tüm kesimlerinin de bunun önemini kavramasini, gönülden Yesilayli olarak bize destek olmasini bekliyoruz.” 

YEDAM’larda bagimlilikla mücadeleye ücretsiz destek

Bagimlilara ve yakinlarina ücretsiz psikolojik danismanlik ve rehabilitasyon destegi hedefiyle kurulan YEDAM’larin sayisi Türkiye genelinde 100’ü asti. YEDAM’in tamami bagimlilik alaninda uzman psikologlardan olusan ekibi ile uyusturucunun yani sira sigara, alkol ve internet ile ilgili sorunlar yasayan kisilere psikolojik ve sosyal destek saglayarak yeniden hayata kazandirilmalari için yardimci oluyor. Ayni zamanda aile ve yakinlarina da destek vererek bozulan yasam düzeninin onarilmasini ve iliskilerin saglikli devam etmesini destekliyor. Bagimlilar ve yakinlari YEDAM’a 115 YEDAM Danisma Hatti’ndan ulasarak destek alabiliyor."