DÜNYA'YI KONUSMADAN YÜRÜYEREK GEZEN ADAM

DÜNYA'YI KONUSMADAN YÜRÜYEREK GEZEN ADAM IZMIR'IN BERGAMA ILÇESI KOZAK MESIRE ALANINDA ÜNLÜ IS ADAMI ESAT BASARAN VE AILESIYLE BIR ARAYA GELEREK MANGAL VE IFTAR YAPTI.

Güncel 26.04.2021 10:30:26 0
DÜNYA

Izmir Bergama’dan geçerken ünlü isadami, psikiyatrist Esat BASARAN’la sohbet eden Bora Ömeroglu, kendisininin yolculuk hikayesi anlatti.

"Ben, Bora Ömeroglu, 10.000 km kitalararasi bir yürüyüs planliyorum.

Yolculugumun baslarinda sevgili dost can insan ünlü isadami ve psikiyatrist Esat Basara’ni görmek de varmis. Bu görüsme bana yüksek bir doping etkisi yaratti. Kendisine var oldugu için çok tesekkür ediyorum".dedi.

Bora Ömeroglu, çikacagi dünya turu Yolculugunu ise  söyle anlatti. 

"Mart 2021’de bu yolculuguma Istanbul’dan baslayacagim ve ilk hedefim doguya, Hindistan’a yürümek olacak.

Yol boyunca konusmayacagim ve insanlarla yalnizca yazarak iletisim kuracagim.

Çok çalisirsam, dürüst olursam ve insanlara adil davranirsam mutlu olabilirim sandim…

Kendimce her seyi dogru yaptim ve buna ragmen yillar içinde bir türlü mutlu olamadigimi fark ettim. Bu amaç için o kadar uzun zaman, o kadar fazla efor harcadim ki, bir gün kendimi kimildayamaz bir halde buldum.

Bütün bu süreçte, kendimi devamli baskalarina anlatmaktan, sürekli insanlarla tartismaktan ve anlamsiz konusmalardan bitkin düstügümü farkina vardim. Bir seylerin derhal degismesini gerektigini ve bu degisimin çok ciddi ve kökten olmasi gerektigini fark ettim.

Iste bu nedenle yol, tarih boyunca, hayatta aldigi cevaplarla yetinmeyen ve daha fazlasini arayan insanlarin kendini buldugu yer olmus. Ben de kendimi bir gün burada buldum.

Yolculugumun bu kismi tamamen teslimiyet üzerine geçirmeyi düsündüm. Bir sonraki yemegimin nereden gelecegini bilmeden hayata teslim olmak ve bu teslimiyetle sürekli ihtiyaci oldugundan fazlasini isteyen nefsimi terbiye etmeyi amaçliyorum.

Ayrica biliyorum ki, bir insan yemek yemeden oldukça uzun bir süre normal bir sekilde yasayabiliyor ve insanlar düsündügümüzden çok daha nazik ve cömertler. Sizde bu misafir perver insanlardan birisiniz"dedi.

BASARAN "Bu da bir baska yasam biçimi"

Ünlü isadami, psikiyatrist Esat BASARAN ise kendisini misafir kabul eden Bora Omeroglu'nun  ilginç macera yolculuk serüvenini ise söyle degerlendirdi. "Herkesin yasaminda kapsama alani vardir. Bora beyin yasaminda kapsama alani biraz genis. Bu düsünce yapisi ve yasama biçimiyle  huzuru ariyor. Kendinde gördügü güvendigi hakimiyet bilinciyle hareket ediyor. Bu bir anlamda da insanin kendini bulmasidir. Insan  yasam zaten etki ve tepki den ibarettir. Bora bey bu iki çizgi de kendini dünyayi gezerek bulmaya çalisan dostumuz. Kendisine hayirli bir yolculuk, güzel bir yasam diliyorum" dedi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °