DÜZENLENEN KERMES HAYVANLARI MUTLU ETTI!

ISRAFI ÖNLÜYORUZ INSANLARI DA HAYVANLARI DA MUTLU EDIYORUZ

Yerel 30.08.2021 14:40:48 0
DÜZENLENEN KERMES HAYVANLARI MUTLU ETTI!

Izmir’in turistik Ilçesi Foça’da 10 yildir faaliyetlerini sürdüren Foça Hayvanlara Yardim Dernegi (HAYAD) bagis esyalarin satisa sunuldugu bir kermes düzenledi. Bagislanan esyalarin çok sayida, kaliteli ve çok ucuz olmasi hayvan severlerin iki gün süren kermese büyük ilgi göstermesine neden oldu. Kermes evlerde kullanilmayan esyalarini atarak israf etmeyenleri de, onlari ucuz fiyattan alanlari da,  satisindan elde edilen gelirle yiyecek ve tedavi giderleri karsilanan hayvanlari da, bu döngüyü saglayan dernek üyelerini de mutlu etti.

Foça Reha Midilli Kültür Merkezi giris hollerinde 28 – 29 Agustos 2021 günlerinde 11.00m- 18.00 saatleri arasinda açilan sergilerde yiyecekten, içecege, giyecekten seramik ve ahsap ev esyalarina, çesitli taki ve süs ürünlerine kadar hemen her sey yer aldi. Çogunlugu kadinlardan olusan hayvanseverler açilis saatinden önce kermes alaninda toplanmaya basladilar. Bedellerini ödeyerek dernek üyelerinin kendi elleriyle yaptigi, kek, kurabiye, pogaça, börek, yaprak sarma, dolma, çay gibi yiyecek içeceklerle kahvaltilarini yaptilar. Sonrasinda adeta binbir çesit ürünün yer aldigi sergilerden ucuz olmasina ragmen küçük pazarliklara da giriserek alisveris yaptilar. Kermes’in gerçeklestirilmesine; dernek üyesi olan yada olmayan, yilin birkaç ayini Foça’da geçiren bazi yabanci uyruklu kadinlarda bagislar ve emekleriyle destek verdiler. Pandemi sürecinde kermes yapilamamasi nedeniyle bagislanan esyalarin birikmesi alisverisin iki gün boyunca ayni yogunlukta sürmesini sagladi.

ISRAFI ÖNLÜYORUZ INSANLARI DA HAYVANLARI DA MUTLU EDIYORUZ

Foça Hayvanlara Yardim Dernegi Baskani (Ege Üniversitesi Iletisim Fakültesi emekli Ögretim Üyesi) Prof.Dr. Huriye Kuruoglu hayvanlara yardim ederken israfinda önlenmesine katki verdiklerini, hayvanlari da insanlari da mutlu ettiklerini söyledi. Prof.Dr. Huriye Kuruoglu; “HAYAD olarak Foça’da 10 yildir faaliyet gösteren, sokaktaki canlarimiza yardim amaçli kurulan bir dernegiz. Bu kermesi yaklasik 7 yildir yapiyoruz. Bagis olarak; evinde fazlalik olan, az kullanilmis ya da sifir her seyi kabul ediyoruz. Gelen bagis malzemeleri üyelerimiz ve hayvanseverler tarafindan 3’ e ayrilarak ayiklaniyor. En güzellerini kermese ayiriyoruz. Bir tik daha az kalitede olanlari ihtiyaci olan insanlara dagitiyoruz. Kötü olanlarida barinakta veya klinikte kisirlastirilan veya ameliyat olan, tedavi olan hayvanlarimizin altina kullaniyoruz. Yani sifir israf. Her sey degerlendiriliyor. Hem elindeki fazlaliklardan kurtulmak isteyenlere, hem hayvanseverlere bir kez daha duyurmus olayim. Gerçekten hiçbir seyi ziyan etmiyoruz. Türkiye ve bütün dünya zorlu bir süreç geçirdi, geçiriyor.

Pandemi denen illet hala basimizda. Bu yüzden biz yaklasik bir buçuk yildir kermes yapamiyorduk. Hem malzemelerimiz çok birikti. Üstelik ihtiyaci olanlara dagitmaya devam etmemize ragmen. Ama güzel olan artik bu kermes geleneksellesmis. Foça halki buna alismis. Dün biz daha kutulari açarken insanlar akin akin gelmeye basladilar. Buda bizi çok mutlu ediyor. Ben bunu söyle formüle ediyorum. Herkes mutlu. Elindeki fazlaliklardan kurtulanlar mutlu. Çünkü iyi bir yere gidiyor ve degerleniyor. Alanlar mutlu. Çok ucuz güzel seyler aliyorlar. Sokaklardaki hayvanlarimiz mutlu. Geliri onlara gidiyor. Pandemide kermes yapamadik ama üyelerimiz aidatlarini daha düzenli ödediler. Bu arada iyi, yüklü bagis yapanlarimiz oldu. Büyüksehir ve ilçe belediyesinin de zaman zaman katkilari oldu. Tamamini karsilayamasak ta Foça hinterlandinda HAYAD olarak sokak beslemesi yapan insanlara destek olmaya çalistik. Insallah bu pandemi bir an önce biter. Eskisi gibi daha sik kermesler yapariz.   Insanlar fazlaliklarindan kurtulur. Hem ucuz ucuz alirlar. Hem de sokaktaki hayvanlarimiza bol bol mama aliriz.” Dedi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °