EFES SELÇUK BELEDIYE MECLISI'NDEN SIYONIST ISRAIL REJIMI'NE KINAMA

EFES SELÇUK BELEDIYE MECLISI

Efes Selçuk Belediye Meclisi, Baskan Filiz Ceritoglu Sengel'in önerisiyle Siyonist Israil Rejimi'nin Filistin'e saldirilarini oy birligiyle kinama kararini kabul etti.

Mecliste grubu olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Adalet ve Kalkinma Partisi (Ak Parti) ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Meclis Üyelerinin Israil’i kinana konusmalarinin da gerçeklestirildigi Mayis oturumunun dilek ve temenniler kisminda söz alan meclis üyeleri Israil’in Filistin’e yönelik gerçeklestirmis oldugu saldirilari kinadilar.

Baskan Sengel konu ile ilgili olarak;  “Israil’in Filistin’e, Filistinli çocuklara, kadinlara, sivillere, BM’nin almis oldugu kararlara ve her seyden önce yasam hakkina dair yapmis oldugu saldirilari Efes Selçuk Belediye Meclisi olarak kinamamiz gerektigini belirterek, konuyu oylariniza sunuyorum. Bu partiler üstü bir durumdur. Yasam hakki bütün partilerin sonuna kadar savundugu bir haktir.   Filistin’de bulunan kadinlari, çocuklari ve sivilleri düsünürsek, onlarin yasam hakki hepimizin savundugu esaslardan birisidir. Efes Selçuk Belediye meclisinin tüm Efes Selçuk adina bu saldirilari kinadigini belirtmek isterim” dedi.

Baskan Sengel’in önerisi belediye meclisinde oy birligiyle kabul edildi.