EFES SELÇUK UNESCO DÜNYA MIRAS ALANLARINA ÖRNEK OLDU

Bergama'da düzenlenen Dünya Mirasi Izmir Çalistayina katilan Efes Selçuk Belediyesi, yerel yönetimler ve UNESCO süreci hakkindaki deneyimlerini katilimcilarla paylastigi bir sunum gerçeklestirdi.

Güncel 11.04.2021 14:31:27 0
EFES SELÇUK UNESCO DÜNYA MIRAS ALANLARINA ÖRNEK OLDU

Efes Selçuk Belediyesi ve Izmir Tanitim Vakfi isbirligi ile yürütülen Efes Alan Yönetimi Revizyon çalismalari, Izmir’deki diger UNESCO Dünya Mirasi Alanlari için örnek bir model olusturuyor. 

Kültür Bakanligi ve Efes Selçuk Belediyesi arasinda imzalanan protokol ile belediyeye verilen revizyon çalismalarini Izmir Kalkinma Ajansi destegi ve Izmir Tanitma Vakfi ile ortak yürüten Efes Selçuk Belediyesi, akademisyenler, sivil toplum örgütleri, seyahat acentalari, turist rehberleri ve yerel esnafin da aralarinda oldugu paydaslarla yürütülen odak toplantilari ile 2014-2019 yillari için hazirlanan Efes Alan Yönetim Plani’nin revizyon çalismalarini yürütüyor. 

Efes Selçuk, Dünya Miras listesine sadece Efes Ören Yeri degil St Jean Bazilikasi, Ayasuluk Kalesi, Artemis Tapinagi gibi alanlarin yer almasi ve dünya mirasinin bütüncül olarak algilanmasi açisindan önem tasiyor. 

Antik Efes, St Jean Bazilikasi, Ayasuluk Kalesi, Çukuriçi Höyük ve Meryem Ana Evi’ni içeren Dünya Mirasi Alani’nin mevcut durumunu, sorunlari ve önerileri içeren 2020-2025 Planinin çalismalari, Mayis ayi içerinde gerçeklesecek bir çalistay ile tamamlanacak.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °