EGE KOOP YINE ZOR BIR YERDE YENI BIR MAHALLE YARATTI

EGE KOOP YINE ZOR BIR YERDE  YENI BIR MAHALLE YARATTI

Bir yilda insaat maliyetlerinin yüzde 60-70 arttigi, yine son bir yilda sadece insaat demirine yüzde 145 oraninda fiyat artisinin oldugu, COVID-19'un yarattigi belirsiz ve olumsuzluga ragmen Ege-Koop Çigli'de zemin katinin dahi körfeze hakim Ege K

Ege-Koop, 2017 yilinda 25 bin metrekarelik alanda temellerini attigi 13.Projesi “IZMIR KÖRFEZI EVLERI”ni, COVID-19'un yarattigi olumsuzluk ve sadece bir yilda insaat demirine yüzde 145 oraninda artis gelmesine, dövizdeki dalgalanmalara ragmen tamamladi. 2020 yili Agustos ayinda yerlesime açilan projeyi önceki gün Çigli Belediye Baskani Insaat Mühendisi Utku GÜMRÜKÇÜ ziyaret etti.

Ege-Koop Genel Baskani Hüseyin ASLAN, her projede oldugu gibi yine yolu, elektrigi, suyu, kanali olmayan, kimsenin cesaret edemeyecegi bir alanda yatirima imza attiklarini söyledi. 45-50 milyon Türk Lirasi degerinde 129 daireden olusan Izmir Körfez Evleri'nde kanal-su-elektrik, dogalgaz, telefon, internet gibi altyapi çalismalarinin projedeki kooperatif ortaklarinin öz kaynaklariyla yapildigini belirten ASLAN "Sehrin içinde, ayni zamanda da sehrin disinda temiz havanin hakim oldugu, zemin katinin dahi Izmir Körfezine hakim 13.Projemiz ile ilgili bu kalitede bir ev, böyle firsat bir daha ele geçmez demistik. Dedigimizi yaptik. 2017 yili rakamlariyla Izmir Körfezi Evleri'nden konut sahibi olanlar su an yüzde 100 oraninda kar elde etti” dedi

ÇIGLI EGE KOOP’UN DOGUM YERIDIR 

Ege Koop Genel Baskani Hüseyin ASLAN, Çigli'nin bir anlamda Ege-Koop’un da dogum yeri olduguna dikkat çekerek "1984 yilinda basladigimiz 159 hektarlik alandaki 9 bin 800 konutluk Egekent-1 Projesi modern, yesil çevre dokulu, insani önceleyen ve orta ölçekte ilçe nüfusuna sahip, planli yerlesim alanidir.  Ege-Koop’un modern kentlesme projesinin fiziki, sosyal, kültürel altyapili, yesil çevre dokulu yerlesim alaninin ilk vücut buldugu yer, Çigli’dir” diye konustu. 

Çigli Belediye Baskani, Insaat Mühendisi Utku GÜMRÜKÇÜ'nün de çocuklugunun, gençliginin geçtigi Egekent-1 projesiyle birlikte 1984 yilindan bu yana Ege-Koop Ailesi’nin seçkin ve saygin bir üyesi oldugunu ifade eden ASLAN söyle devam etti:

"13.Projemize bugüne kadar verdigi destekten ve ziyaretinden dolayi kendisine sahsim ve Ege Koop Ailesi adina tesekkür ederim. Çigli'ye böylesine modern bir yerlesim alanini eksiksiz tüm alt yapisiyla, peyzaji ile  denizle bütünlesen havuzu ile teslim etmekten büyük mutluluk duyduk. Inaniyorum ki Çigli Belediyesi 13.Projemiz olan Izmir Körfezi Evleri’nin eksiklerini en kisa sürede giderecek ve projemiz daha da degerlenecek”

MODERN YASAM ALANI

37 yilda Izmir’in 12 ilçesinde 20’in üzerinde yeni mahalleler kazandiran Ege-Koop’un 13. Proje alanini bastan sona gezen  GÜMRÜKÇÜ, Ege Koop Genel Baskani Hüseyin ASLAN'i tebrik ederek "Çigli'mize 50 bin kisinin yasadigi 4 mahalleden olusan örnek gösterilebilecek modern bir kent kazandirdiniz. Yine kimsenin cesaret edemeyecegi çok zor bir alanda Ege Koop böylesine zorlu bir dönemde gücünü bir kez daha kanitladi. Izmir Körfez Evleri'nin en güzel yerine de Atatürk büstünün de oldugu yeni bir peyzaj çalismasi ile projeye deger katacagiz. Temenni ederim ki, Çigli Ilçesi’nde yeni projelere birlikte imza atariz. Ege-Koop’un yaptigi her proje kentsel dönüsüm örnegidir” dedi.

EGE-KOOP’UN 37 YILLIK GURUR TABLOSU

Ege Koop Genel Baskani Hüseyin ASLAN “13 Dev projemizle 5 milyon metrekare yüzölçümü üzerinde çagdas kentler kurarak tamamladigimiz projelerde bugüne kadar; Avrupa Konseyi Sosyal Kalkinma Fonu’ndan Türkiye’nin Hazine Garantörlügünde, Dis Kaynakli Kredi ve Bankalardan Ege-Koop Garantörlügünde 2 Milyar 215 Milyon Dolar Kredi kullandirilmistir. Izmir’de 150 Bin kisinin barindigi kentler kuran Ege-Koop 150 km Yol, 150 km kanalizasyon, 160 km Içme Suyu Hatti, 500 bin metrekare parklar, meyve bahçeleri, seralar, 200 binin üzerinde muhtelif fidan dikimini gerçeklestirmistir. Ege-Koop; Ege-Koop Okullarini ve laboratuarlarini yapmistir. Ege-Koop her meslek gurubundan 200 kooperatif ile birlikte basladigi projeleri 2-2,5 yilda tamamlamis ve proje ortaklarina para iadesi yapmis, Türkiye’de ilk ve tek kurumdur”dedi.

ISTE EGE-KOOP’UN IZMIR’E KAZANDIRDIGI 14 DEV PROJESI

Egekent-1/Çigli 9448 Konut

Egekent-2/Ulukent                  1417 Konut

Egekent-3/Buca  4035 Konut

Egekent-4/Ayrancilar  1600 Konut

Villakent/Seyrek (Bahçeli Konutlar)  2000 Villa

Karsiyaka Körfez Evleri/Bayrakli  703 Konut

25.Yil Konutlari/Bayrakli  395 Konut

Güzelbahçe Evleri(Çelik Konutlar)  140 Villa

Dört Mevsim Konaklari/Güzelbahçe  136 Villa

Keyifli Yasam/Menemen-Seyrek   180 Konut

Gedizkent-2/Menemen   190 Konut

Muhtelif Projeler   5200 Konut

Alisveris Merkezi/Ayrancilar    61 Isyeri

Ege-Koop Izmir Körfezi Evleri Projesi    129 Konut

Ege-Koop Turgutlu Prestij Evleri-2 (devam ediyor)150 Konut