Ege Tip'ta yenilenen kütüphane ve derslikler törenle açildi

Ege Üniversitesi Tip Fakültesi kütüphanesi ile derslikleri Izmirli hayirsever ailenin katkilariyla yenilendi. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve hayirsever Yasar Zeynep Ünsal'in da katildigi törenle dersliklerle, kütüphane hizmete açildi. Devletin i

Gündem 21.02.2021 09:58:26 0
Ege Tip

Ege Üniversitesi Tip Fakültesinde egitim gören ögrenciler tarafindan kullanilan Prof. Dr. Hakki Bilgehan ve Prof. Dr. Necati Akgün amfilerinin de yer aldigi, kütüphane ve derslik binasi Izmirli hayirsever Yasar Zeynep Ünsal ve oglu Serhan Ünsal’in destekleriyle yenilendi. Yenilenen EÜTP Ethem Ünsal Kütüphanesi ve Derslikleri düzenlenen törenle hizmete açildi. Törene, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Izmirli hayirsever Yasar Zeynep Ünsal, tip fakültesi ve hastane yönetimi ile ögretim elemanlari katildi. 

Dis cephe düzenlemesinden havalandirmaya kadar dersliklerle kütüphanenin yenilendigini dile getiren Rektör Budak, “Tip Fakültemizin en önemli özelliklerinden biri güçlü bir akademik kadroya sahip olmasidir. Covid sürecinde de gördük ki dünyada en önemli sey saglik. Hayirseverimizin verdigi destekle yenilenen kütüphane ve dersliklerimizde gelecegin hekimleri, Tip Fakültesi ögrencilerimiz yetisecek, bu bizler için çok kutsal ve çok degerli. Devletimiz elinden geldigi kadar ihtiyaç duyulanlari her alanda gerek fakültemiz gerekse hastanemiz için yapiyor. Ama hayirseverlerimizin de destekleri bizler için çok önemli. Hayirseverimize çok tesekkür ediyoruz” diye konustu.

“DESTEGIMIZ SÜRECEK”

Ege Üniversitesine desteklerinin sürecegini söyleyen hayirsever Yasar Zeynep Ünsal, “Rahmetli esim Ethem Ünal hayati boyunca hayir yapmayi, darda olana el uzatmayi çok seven bunlari gizlice yapmayi tercih eden bir insandi. Ne mutlu bize ki evlatlarimiz da babalarinin izinde, içinde bulunduklari topluma katki saglayacak projelere destek veriyor. Bu kadar kutsal bir meslegin egitiminin alindigi derslik ve kütüphaneye esimin adinin verilmesi beni çok duygulandirdi. Projede emegi geçen basta oglum Serhan Ünsal olmak üzere herkese gönülden tesekkür ederim” dedi.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °