EGE ÜNIVERSITESI GENÇ ARASTIRMACILARI DESTEKLIYOR

EGE ÜNIVERSITESI GENÇ ARASTIRMACILARI DESTEKLIYOR

Gündem 28.12.2020 06:06:49 0
EGE ÜNIVERSITESI GENÇ ARASTIRMACILARI DESTEKLIYOR

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, artik geleneksel hale gelen “Rektörle Aksam Çayi” programinda üniversite personeli ve ögrenciler ile bulusmaya devam ediyor. Rektör Budak, program kapsaminda doktorasini tamamlayan kariyerlerinin basindaki arastirma görevlileri ile bir araya gelerek destek sözü verdi.

“Arastirma Üniversitesi” olma hedefi ile birçok basarili projeye imza atan Ege Üniversitesi’nin hayata geçirdigi yeni çalismalarla genç arastirmacilari desteklemeye devam edecegini söyleyen Rektör Budak, “Genç akademisyenlerimizi arastirmaya tesvik etmek amaciyla hayata geçirdigimiz çalisma ile BAP komisyonu tarafindan belirlenen bilimsel arastirma proje türlerinde hazirlanan projelerde burslu olarak görevlendirilecek tezli yüksek lisans  ögrencilerine  2.050 TL,  doktora ögrencilerine 2.750 TL, doktora sonrasi arastirmacilarimiza ise 3.500 TL destek veriyoruz. Ayrica ögretim elemanlarimizin sözlü bildiri sunmak üzere yurtdisinda katilacaklari kongre,  sempozyum ve konferanslar da toplam 5.000 TL’ye destek sagliyoruz” diye konustu.

Egeli akademisyenlerin fikirlerini birbirleriyle paylasip bilimsel bir ortamda tartismasi amaciyla Ege Bilim Platformu’nu kurduklarini belirten Prof. Dr. Budak, “ Bu platformda ‘Bursiyer Aranan Projeler’ basligi altinda bursiyer arayan akademisyenlere ulasabilirsiniz. Sizleri desteklemek amaciyla hayata geçirdigimiz bu uygulamanin basarili olmasini diliyorum” dedi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °