EGE ÜNIVERSITESI ILE AFAD IL MÜDÜRLÜGÜ ARASINDA, 'AFET FARKINDALIK EGITIMI IS BIRLIGI' PROTOKOLÜ IMZALANDI

EGE ÜNIVERSITESI ILE AFAD IL MÜDÜRLÜGÜ ARASINDA,

Ege Üniversitesi ile Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) arasindaki ‘Afet Farkindalik Egitimi Is Birligi' protokolü; Valimiz Yavuz Selim Kösger, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak ve AFAD Il Müdürü Kartal Muhci tarafindan imzalandi.

Ege Üniversitesi ile Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) arasindaki ‘Afet Farkindalik Egitimi Is Birligi’ protokolü; Valimiz Yavuz Selim Kösger, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak ve AFAD Il Müdürü Kartal Muhci tarafindan imzalandi.

Valilikte gerçeklesen protokol imza töreninde konusan Valimiz Kösger, Izmir’in depreme hazirlanmasi ve deprem riskinin arastirilmasi noktasinda, kentteki tüm üniversitelerle is birligi içerisinde çalisma yürüttüklerini söyledi.

Izmir’in deprem bölgesi oldugunu ve ülkemizdeki son büyük depremin 30 Ekim’de ilimizde yasandigini animsatan Valimiz Kösger, “Izmir’de 17 canli fay hatti bulunmaktadir. Yasadigimiz depremde meydana gelen hasari gidermek için bir taraftan çalisirken bir taraftan da kaçinilmaz muhtemel depremlerin daha az zararla atlatilmasi yönünde; üniversitelerimizle ve akademik camiayla is birligi içerisinde bir ön çalisma yapmaya gayret ediyoruz. Bu konuda bizimle isbirligi yapan, katki sunan akademik camiaya, Ege Üniversitesine ve Sayin Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a tesekkür ediyorum.” ifadelerini kullandi.

Söz konusu isbirliginin, verimli ve etkili sekilde sürdürülmesi gerektigine dikkat çeken Valimiz Kösger, “Izmir’de 9 üniversite var. Hepsinin, tüm toplum bilesenlerinin, kamu kurumlarinin, özel sektörün, odalarin ve vatandaslarimizin bu sürece katki sunmasi gerekiyor. Deprem geldiginde hepimizi etkiliyor. Dolayisiyla yekvücut olup, olasi depremlerin en az hasarla atlatilmasi için gereken tedbirleri almamiz büyük önem arz ediyor.” dedi. 

2021’in, Içisleri Bakanligi tarafindan ‘Türkiye Afet Egitim Yili’ olarak ilan edildigini kaydeden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ise, deprem bölgesi olan Izmir’de üniversitelere de önemli görevler düstügünü dile getirdi.

Ege Üniversitesinin, bu anlamda üzerine düsen görevleri yerine getirecegini aktaran Rektör Budak, “Izmir Valimiz Yavuz Selim Kösger ve valiligimizin önderliginde, AFAD Il Müdürlügü ile is birligi içerisinde, konuyla ilgili elimizden geleni yapmaya her zaman haziriz. Ege Üniversitesi Hastanemiz, yasadigimiz son büyük depremde yaralarin sarilmasi sürecinde elinden gelen destegi verdi. Bir devlet üniversitesi olarak, bize ne görev düsüyorsa, her zaman devletimizin yanindayiz.” seklinde konustu.

‘Afet Farkindalik Egitimi Is Birligi’ protokolü; ilimizdeki afet risklerinin azaltilmasi, Ege Üniversitesinde ve üniversitenin bagli birimlerinde hizmet sunulan ögrencilerin ve akademisyenlerin afet ve acil durumlara hazirlik çalismalari ile ‘2021 Türkiye Afet Egitim Yili’ kapsaminda yürütülecek faaliyetlerin esgüdümüne iliskin isbirligi ve koordinasyonun usul ve esaslarini kapsiyor.