EGE ÜNIVERSITESI ÖGRENCILERINDEN RESIM SERGISI

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Egitimi Bölümü ögrencilerinden "Özgün Baski” Resim Sergisi düzenledi.

Kültür Sanat 25.05.2022 10:36:30 0
EGE ÜNIVERSITESI ÖGRENCILERINDEN RESIM SERGISI

Ege Üniversitesi (EÜ) 42. Kültür, Sanat ve Spor Senligi kapsaminda Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Egitimi Bölümü Sanat Galerisi’nde “Özgün Baski” Resim Sergisi düzenlendi. Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Egitimi Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Dizar Ercivan Zencirci’nin danismanligini yaptigi sergide, Güzel Sanatlar Egitimi Bölümü 2. Sinif ögrencilerinin yil boyunca yaptigi baski resim çalismalari sergilendi. Sergiye Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Alper Basbay’in yani sira akademisyen ve ögrenciler yogun ilgi gösterdi.

Serginin açilisinda konusan EÜ Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Basbay, “Ögrenciler, üniversite ögrencisi olma bilincini kazanacagi zamanda evdeydi. Geçen sene yatigimiz çalismalari çevrimi olarak yürüttük. Ister çevrimiçi ister yüz yüze olsun egitimin kalitesi önemli. Bu noktada bu çalismalar çok önemli. Ikinci sinifta böyle bir sergi açmak çok keyifli. Bu sekilde piserek sona dogru ilerlemek çok daha güzel oluyor. Egitimin içinde sanatin olmasi çok güzel. Hepinize çalismalarinizdan dolayi tesekkür ediyorum” diye konustu.

“SANATIN KAYNAGI VE KONUSU DOGA”

Üç farkli teknikle 58 çalismanin yapildigini belirten Doç. Dr. Ercivan Zencirci “Sergi, Ege Üniversitesinin Kültür Sanat ve Spor Senligi kapsaminda açilmis bir sergidir. Tüm yil boyunca ögrencilerin özgün baski atölyesinde gelistirdikleri çalismalardan olusuyor. Mono baski, kollografi baski ve linol baski teknikleri ile yapilmis toplam 58 adet çalisma var. Eserlerin tamami,  Görsel Sanatlar Egitimi Bölümü 2. Sinif ögrencilerinin resimleridir. Hepsinin kendi içinde bireysel olarak temalari bulunuyor. Sanatin kaynagi ve konusu doga. Bu doganin içinde insan da var, hayvan da var, agaç da var. Bunlar disinda oralardan esinlenmeler var. Bir hareket, bir renk bizim çikis kaynagimiz. Soyut çalismalar ve somut olarak figüratif çalismalar da var. Bunlarin hepsinin çikis kaynagi doga ve yasam. Bu sekilde kendi çevrelerinden, yasamlarindan topladiklari malzemeler, konularini olusturuyor. Teknik ile de birlesince bu baski çalismalari ortaya çikti. Umariz bu güzel sergimizin bol ziyaretçisi olur. Ögrencilerime pandemi süresinde bu dersi türlü zorluklarla yapmaya çalistiginiz için tesekkür ederim” dedi.


Güzel Sanatlar Egitimi Bölümü 2. Sinif Ögrencisi Alper Bulut,  “Burada birden farkli teknik var. Ben su an baski derslerinde yapilan isler sergileniyor. Genel olarak mono baski ve linol baski bulunuyor. Benim de linol ve mono baski olarak iki resmim var. Temasi oldukça özgür. Herkes istedigi sekilde çalisabiliyor. Ben kendi resmimde linol baski olarak Izmir’de bir binayi çalistim. Diger resmimde de mono baski olarak tamamen grafiksel ve soyut bir sekilde çalistim. Bu sergiler ögrenciler için oldukça önemli. Bu, onlari son derece motive eden bir sey” diye konustu.

Sergide özgün parçasini sergileyen Resim- Is Ögretmenligi bölümü 2. Sinif Ögrencisi Abdullah Kaplan ise  “Ben tablomu linol baski teknigiyle yaptim. Otoportremi yapmak istiyordum. Bu teknikle nasil olabilecegini düsündüm ve yaptim. Yaparken de yorum kattim. Teknikle birlesince baska bir seye dönüstü. Temel tasarimin temel kuralarina uygun bir eser oldu” ifadelerini kullandi. Sergi 27 Mayis’a kadar Güzel Sanatlar Egitimi bölümü Sanat Galerisi’nde devam edecek.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °