Tarih: 02.08.2022 11:32

Ege Üniversitesi ögrencilerini bilgi çaginin egitim ortamiyla bulusturuyor

Facebook Twitter Linked-in

Ege Üniversitesi (EÜ) dijitallesmede marka üniversite olma hedefiyle çizdigi dijital dönüsüm yol haritasi kapsaminda çagin gereksinimlerini yakindan takip ediyor. Ege Üniversitesinde, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’in öncülügünde hayata geçirilen son teknolojik altyapi yatirimlariyla arastirma ve egitim olanaklarinin verimliligi her geçen gün artiriliyor. EÜ, dijital ve çagdas egitim anlayisiyla insa ettigi Uzaktan Egitim Merkezi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren “Ege Ders” ve  “Akademi TV” platformu, Bilimsel Arastirma Projeleri – Çok Disiplinli Öncelikli Alan Projeleri kapsaminda gerçeklestirilen “Akilli Sinif” ve Ulusal Açik Ders Malzemeleri projeleri ile dijitallesme ve yapay zekâ teknolojilerinde yüksekögretim sistemine öncülük ediyor.


Egitim ve ögretimde kullanilan teknolojik altyapi ve dijital unsurlarin, ögrencilerin üniversite tercihlerini belirleyen önemli faktörlerden oldugunu vurgulayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin markalasan egitim, ögretim ve arastirma kalitesini, teknolojik altyapi yatirimlariyla yeni bir boyuta tasiyoruz. Ögrencilerimizin, akademik ve idari çalisanlarimizin teknolojiyi etkin, hizli ve verimli bir sekilde kullanmalari için yeni dijital uygulamalar hayata geçiriyoruz. Ege Üniversitesi ailesinin teknolojiyle olan bagini güçlendirdigimiz bu altyapi çalismalarinin uzaktan egitim sisteminde de büyük bir basari hikâyesi yazdigini görüyoruz. Üniversite olarak öngörülü ve hazirlikli bir sekilde girdigimiz pandemi sürecinde dünyadaki uygulamalari analiz ederek, uzaktan egitim sistemimize yönelik önemli yatirimlar yaptik. Dijital ve Uzaktan Egitim uygulamamizi hizli bir biçimde kullanmaya basladik.

Dersleri Ege Ders sistemi üzerinden sanal platformda düzenledik. Ege Ders online ders uygulamasini yüz yüze egitime de katki sunacak sekilde dizayn ettik.  Ardindan Çok Disiplinli Öncelikli Alan Projeleri kapsaminda Akilli Sinif uygulamasini baslattik. Ögretim Teknolojileri Arastirma Grubu tarafindan yönetilen ‘Akilli Sinif Projesi’ ile proje kapsaminda olusturulacak teknolojiyle donatilmis sinif modelinin, ögrenme süreçlerine olan etkisinin farkli degiskenler üzerinde test edilebilmesini amaçladik. Diger bir önemli örnek olan ve Cumhurbaskanligi tarafindan desteklenen ‘Ulusal Açik Ders Malzemeleri Platformu’ ile hazirlanan ders materyalleriyle sanal bir kampüs alani olusturarak, ulusal ve uluslararasi boyutta hizmet verilmesini sagladik. Ayrica, ‘Akademi TV’ yayinlari ile ögretim elemanlarinin bilgi ve tecrübelerini paylasabildigi bir bilgi platformu gibi pek çok dijital uygulamayi hayata geçirdik. Yeni depolama birimleri ve serverlarin yani sira; bant genisligimizi 4G’ye çikarttik” diye konustu.


“Dijitallesme çalismalarimiz artarak devam edecek”

Dijitallesme hedefine yönelik çalismalarin artarak sürecegini ifade eden Prof. Dr. Budak, “Egitim ve ögretim faaliyetlerinde kaliteyi, verimliligi ve etkinligi artirmak amaciyla kurdugumuz Ögretim Teknolojileri Koordinatörlügü, yeni teknolojilere yönelik kurs ve farkindalik egitimleri veriyor. Dijital kütüphanemizde sundugumuz kampüs disi erisim, ücretsiz E-yayin arsivi, 8 milyondan fazla elektronik yayin, uluslararasi veritabanlarina erisim, online dil paketleri gibi hizmetler; üniversitemiz mensuplarina, arastirmacilara, ögrencilerimize ve topluma dijital dünyanin kapilarini açiyor. Akademisyenlerimiz ve ögrencilerimizden aldigimiz geri bildirimler dogrultusunda hem yüz yüze hem de online teknolojileri kullanarak verimli bir ögrenme ortami olusturma çalismalarimiza devam edecegiz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —