Tarih: 28.12.2020 06:06

Ege Üniversitesi Orman Okulu "Bilginin Kaliciligi”ni hedefliyor

Facebook Twitter Linked-in

  Izmir’in Karabaglar ilçesinde baslayip Seferihisar ile Menderes’e kadar uzanan ve yüzlerce hektarlik alani yok eden orman yangini sonrasi Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’in öncülügünde kurulan Ege Üniversitesi Orman Okulu faaliyetlerine her geçen gün bir yenisini daha ekliyor.

Ege Üniversitesi Orman Okulunun Izmir ve çevre ilçelerinde yer alan ormanlik alanlarin korunmasi ve toplumda orman sevgisinin olusturularak, bu konuyla ilgili bireysel düzeyde farkindalik yaratilmasi amaciyla yürütülen faaliyetler hakkinda bilgi veren Ege Üniversitesi Orman Okulu Proje Yürütücüsü ve Ege Üniversitesi Iletisim Fakültesi Halkla Iliskiler ve Tanitim Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Aysen Temel Eginli, “Yürütülecek çalismalarda bilginin kaliciligini hedefliyoruz” diye konustu.

Ege Üniversitesi Orman Okulu’nun faaliyetlerinden bahseden Doç. Dr. Eginli“Seferihisar ilçesinde baslayan yanginin ardindan Rektör Hocamiz Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesinden ilgili fakültelerinden hocalari ile birlikte, Ege Üniversitesi olarak neler yapabiliriz diye bir toplanti gerçeklestirdi. Toplantinin sonunda Fen, Ziraat ve Iletisim Fakültesinden hocalarimiz ile konu hakkinda neler yapilabilecegine dair projeler hazirlayip, Rektör hocamiza sunduk. Bu projelerden bir tanesi de ‘Ege Üniversitesi Orman Okulu Projesi’ydi. Kararlastirilan projelerin birçogu hayata geçirildi. Ege Orman Okulu Projesi kapsaminda da, yine Ege Üniversitesinin farkli birimlerinden hocalar görevlendirildi. Ege Üniversitesi Orman Okulu, Çevre Sorunlari Uygulama ve Arastirma Merkezi bünyesinde faaliyetlerine basladi. Ilk faaliyetimiz olarak yangin bölgesine ziyarette bulunup gerekli analizleri gerçeklestirdik” dedi.

“Egitimlerle bin 500 ögrenciye ulasmayi hedefliyoruz”

Ege Üniversitesi Orman Okulunun, öncelikle Ege Üniversitesi ögrencilerini orman ve ormani bekleyen tehlikeler konusunda bilinçlendirmeyi amaçladigini belirten Doç. Dr. Eginli, “Hem toplumda bir farkindalik yaratmak hem de ilkokul ögrencilerinin egitimlerini gerçeklestirmek amaciyla Orman Bölge Müdürlügü ile Bornova Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ile isbirligi protokolleri yapildi. Bu protokoller dogrultusunda belirlenen okullarda, üniversite ögrencileri, ilkokul 4’üncü sinif ögrencilerine bir kardes iliskisi içinde egitimler verilmesi planlaniyor. Egitimler sirasinda Ege Üniversitesi Orman Okulu ekibi tarafindan hazirlanan kitapçiklar ögrencilere dagitilacak, ayni zamanda onlara kitap ayraçlari gibi Ege Üniversitesinin hazirladigi ‘Bilginin Kaliciligi’ni saglamak amaciyla, çesitli materyaller dagitilacaktir. Projenin birinci asamasinda ‘Topluma Hizmet Uygulamalari’ dersi alan ögrencilerin ilkögretim ögrencilerine egitim vermesi amaçlaniyor. Bu egitimlerde bin 500 ögrenciye ulasmayi hedefliyoruz.  Projelerin gelecek asamalarinda ise, Ege Üniversitesi Orman Okulunun ana okullara ulasabilmesi amaciyla Çevre Sorunlari Uygulama ve Arastirma Merkezi altinda bir birimin anaokulu ögrencileri için hazir hale getirilmesi planlaniyor. Ikinci asamadaki egitimlerde de birinci asamadan daha fazla anaokulu ögrencisine ulasilmasi planlaniyor” diye konustu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —