EGE ÜNIVERSITESI ÖZDERE TESISLERINE MAVI BAYRAK

Ege Üniversitesi Özdere Egitim ve Dinlenme Tesisi "Mavi Bayragi” göndere çekti

Çevre 13.07.2021 09:52:33 0
EGE ÜNIVERSITESI ÖZDERE TESISLERINE MAVI BAYRAK

 Ege Üniversitesi Özdere Egitim ve Dinlenme Tesisleri, turizmde güvenilirligini ve kalitesini “Mavi Bayrak” almaya hak kazanarak tescilledi. Essiz dogasi ve sahili, denize sifir konumuyla huzurlu bir tatil firsati sunan tesis; Türkiye’de 519, Izmir’de ise 66 mavi bayrakli tesisten biri oldu.

Huzur ve güvenin her seyden önce geldigini söyleyen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Özellikle pandemi dönemi ile birlikte turizm tesislerinin güvenilirliginin önemi daha da artti. Ege Üniversitesi Özdere Egitim ve Dinlenme Tesisimiz, dünyanin en seçkin ve güvenilir turizm ve çevre ödüllerinden biri olan Mavi Bayrak’ta, Ülkemizdeki 519, Izmir’deki 66 ‘Mavi Bayrakli Tesis’ arasina girdi. Tesisimizde, Covid-19 tedbirleri dahilinde güvenle tatil yapilabiliyor. Yesil ve mavinin bulustugu, huzurlu bir tesise sahibiz. Bu tesisin Mavi Bayrak ile taçlanmasinda emegi geçen çalisanlarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Mavi Bayrak uygulamasi

Mavi Bayrak Programi, kar amaci gütmeyen uluslararasi bir sivil toplum örgütü olan FEE (Foundation for Environmental Education-Uluslararasi Çevre Egitim Vakfi) tarafindan yürütülüyor. Mavi Bayrak Programi ilk olarak 1985 yilinda Fransa’da baslatildi.1987 yilindan bu yana Avrupa’da, 2001 yilindan bu yana ise Avrupa disindaki ülkelerde uygulaniyor. Günümüzde Mavi Bayrak, sürekli sayisi artan katilimci ülkeler ile gerçek anlamda küresel bir programa dönüsmüs durumda.

Mavi Bayrak Programi, tatli su ve deniz alanlarinda sürdürülebilir kalkinmayi hedefliyor. Program ayni zamanda yüzme suyu kalitesi, çevre yönetimi, çevre egitimi ve can güvenligi konularinda yüksek standartlara ulasilmasi adina belirli kriterler ile yerel yönetimleri ve plaj isletmelerini tesvik ediyor.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °