Tarih: 24.09.2021 12:56

EGE ÜNIVERSITESI'DEN "ULUSLARARASI HACI BEKTAS VELI SEMPOZYUMU"

Facebook Twitter Linked-in

Ege Üniversitesi (EÜ) Türk Dünyasi Arastirmalari Enstitüsü ve UNESCO Türkiye Millî Komisyonu (TMK) koordinatörlügünde, Türk cografyalarindan alaninda uzman akademisyenleri bir araya getirecek olan Uluslararasi Haci Bektas Veli Sempozyumu düzenlenecek. Çevrim içi olarak katilim saglanacak sempozyum, 28 Eylül 2021 Sali günü, saat 10:00 da gerçeklestirilecek.


 Azerbaycan, Arnavutluk, Gürcistan, Makedonya, Kazakistan ve Iran gibi birçok cografyadan alaninda uzman akademisyeni bir araya getirecek olan sempozyumun açilis konusmalari; EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ Türk Dünyasi Arastirmalari Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nadim Macit, E.Ü. Türk Halk Bilimi Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Metin Ekici ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Baskani Prof. Dr. M. Öcal Oguz tarafindan gerçeklestirilecek. Tam gün sürecek olan programin ilk oturumuna Prof. Dr. Muhtar Kazimoglu ve Prof. Dr. Metin Ekici baskanlik edecek. Haci Bektas Veli'nin düsünce dünyasi, hakkindaki efsaneler ve miraslari ele alinacak. Ikinci oturuma geçildiginde, Prof. Dr. Ramazan Gafarli ve Prof. Dr. Alimcan Inayet riyasetinde Haci Bektas Veli'nin ögretiminde asiklarin rolü ile asik sanatini olusturan tüm kosul ve etkenler detaylandirilacak. Son oturumda ise, Prof. Dr. Bibiayse Nurdevletova ve Prof. Dr. Mehmet Temizkan baskanliginda Türk Islam Dünyasinda tasavvuf düsüncesinin gelismesinde Haci Bektas Veli'nin rolü Velâyetnâmesi ve Iran Türk yerlesim terlerindeki Türk tasavvufisinin izleri degerlendirilecek.

Sempozyum hakkinda detayli bilgiye https://www.euegeajans.com/index.php/2021/09/24/euden-uluslararasi-haci-bektas-veli-sempozyumu/ adresinden ulasilabilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —