EGE VE MARMARA'DA KUVVETLI RÜZGAR UYARISI!

EGE VE MARMARA

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve dogu kesimlerinin parçali ve yer yer çok bulutlu, Karadeniz, Dogu Anadolu'nun kuzeydogusu, Istanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova çevreleri, Kirklareli kiyil

HAVA SICAKLIGI: Ülkemizin kuzey ve dogu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacagi, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacagi tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Dogu Anadolu'nun güneydogusunda güney ve güneybati yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, Marmara’nin güneybatisi ile Kuzey Ege kiyilarinda kuzey ve kuzeydogu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLI YAGIS UYARISI: Yagislarin; Sinop, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Kastamonu’nun kiyi, Samsun’un bati kesimlerinde yer yer kuvvetli olmasi beklendiginden sel, su baskini, heyelan, ulasimda aksamalar ve yerel kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

KUVVETLI RÜZGAR UYARISI: Rüzgarin, Marmara’nin güneybatisi ile Kuzey Ege kiyilarinda kuzey ve kuzeydogu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

MERKEZLERIMIZDE HAVA

ÇANAKKALE °C, 23°C     Parçali bulutlu

ISTANBUL °C, 21°C          Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak yagisli

KIRKLARELI °C, 20°C       Parçali ve çok bulutlu, kiyi kesimleri yerel olmak üzere saganak yagisli

KOCAELI °C, 20°C           Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak yagisli

A.KARAHISAR °C, 19°C   Parçali ve az bulutlu

DENIZLI °C, 27°C             Az bulutlu

IZMIR °C, 27°C                Az bulutlu ve açik

MANISA °C, 26°C           Parçali ve az bulutlu

ADANA °C, 31°C             Az bulutlu ve açik

ANTALYA °C, 29°C        Az bulutlu ve açik

HATAY °C, 28°C            Az bulutlu ve açik

ISPARTA °C, 23°C         Parçali ve az bulutlu

ANKARA °C, 20°C         Parçali ve az bulutlu

ÇANKIRI °C, 18°C          Parçali bulutlu

ESKISEHIR °C, 17°C        Parçali ve az bulutlu

KONYA °C, 19°C            Az bulutlu

BOLU °C, 14°C               Parçali ve çok bulutlu, aralikli ve yerel olmak üzere saganak yagisli

DÜZCE °C, 18°C            Parçali ve çok bulutlu, aralikli ve yerel olmak üzere saganak yagisli

SINOP °C, 17°C             Parçali ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralikli saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.

ZONGULDAK °C, 18°C  Parçali ve çok bulutlu, aralikli ve yerel olmak üzere saganak yagisli

AMASYA °C, 17°C         Parçali ve az bulutlu, aralikli saganak yagisli

SAMSUN °C, 18°C         Parçali ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralikli saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; bati kesimlerinde yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.

TOKAT °C, 16°C            Parçali ve az bulutlu, aralikli saganak yagisli

TRABZON °C, 18°C       Parçali ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralikli saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.

ERZURUM °C, 13°C       Parçali ve çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli, yükseklerinin (2000 metre ve üzeri) karla karisik yagmur ve yer yer kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin aksam saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.

KARS °C, 11°C               Parçali ve çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli, yükseklerinin (2000 metre ve üzeri) karla karisik yagmur ve yer yer kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin aksam saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.

MALATYA °C, 20°C      Parçali ve az bulutlu

VAN °C, 19°C                Parçali bulutlu

DIYARBAKIR °C, 27°C  Az bulutlu ve açik

GAZIANTEP °C, 25°C   Az bulutlu ve açik

SIIRT °C, 26°C              Az bulutlu ve açik

SANLIURFA °C, 27°C   Az bulutlu ve açik

DENIZLERDE HAVA

KARADENIZ             Hava Durumu: Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak yagisli, Rüzgar: Bati Karadeniz'de kuzey ve kuzeydogudan 4 ila 6, aksam saatlerinden itibaren dogusu 5 ila 7; Dogu Karadeniz'de bati ve kuzeybatidan 3 ila 5, batisinda 5 ila 7 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 2,0 ila 3,0 m; Görüs: Iyi, yagis aninda orta.

MARMARA             Hava Durumu: Parçali ve çok bulutlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydogudan 4 ila 6 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m; Görüs: Iyi.

EGE                         Hava Durumu: Az bulutlu; Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydogudan 3 ila 5, güneyi aksam 5 ila 7; Güney Ege’de 4 ila 6, açiklari 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m; Orta ve Güney Ege’de 2,0 ila 3,0 m; Görüs: Iyi.

AKDENIZ                Hava Durumu: Az bulutlu; Rüzgar: Bati Akdeniz’de kuzey ve kuzeybatidan 3 ila 5, sabah ve gece saatlerinde 6; Dogu Akdeniz’de bati ve güneybatidan 3 ila 5, gece saatlerinde kuzeydogudan 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m; Görüs: Iyi.

VAN GÖLÜ           Hava Durumu: Parçali bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatidan 3 ila 5, ögle saatlerinden itibaren güneybatidan 6 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,75 m; Görüs: Iyi.