EGE'DE FIRTINA BEKLENIYOR

EGE

Meteoroloji Genel Müdürlügün'den yapilan açiklamaya göre ülkenin bazi yerlerinde firtina bazi yerlerinde ise kar bekleniyor. Kuzey Ege'de pazartesi aksami ve sali sabahi için firtina uyarisi yapilirken Bati Karadeniz'de sali gününden sonrasi i

Meteoroloji'den ülkenin birçok bölgesi için art arda uyarilar geldi. Ege Bölgesi, Karadeniz ve Istanbul için saat verildi. Ege'nin firtina etkisi altina girmesi beklenirken Karadeniz'e kar Istanbul'a da yagmur uyarisi yapildi.

Meteoroloji’den yapilan açiklamada, “Kuzey Ege’de rüzgarin, bugün (Pazartesi) aksam saatlerinden sonra güneyi güneybatidan, yarin (Sali) sabah saatlerinden itibaren kuzeyi ile zamanla genelinde kuzeyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) firtina, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli firtina seklinde esecegi tahmin edilmektedir. Firtinanin; Çarsamba günü sabah saatlerinde kuzeyi ile ögle saatlerinde genelinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Güney Ege’de rüzgarin, bugün (Pazartesi) aksam saatlerinden sonra kuzeyi ile zamanla genelinde güneybatidan, yarin (Sali) sabah saatlerinden itibaren kuzeyi ile zamanla genelinde kuzey ve kuzeybati yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) firtina, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli firtina seklinde esecegi tahmin edilmektedir. Firtinanin; Persembe günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir” denildi.


KARADENIZ IÇIN KAR UYARISI

Meteoroloji tarafindan turuncu kategoride degerlendirilen uyarida, 8 Subat Sali gününden itibaren Karabük, Bolu, Düzce, Kastamonu, Çankiri ve Sinop’un iç kesimlerinde 20 santim üzerinde yogun kar yagisi beklendigini bildirdi.

Açiklamada, yagislarin 10 Subat Persembe sabahina kadar iç kesimlerde yogun sekilde olacagini, kiyi kesimlerde kuvvetli yagmur, zamanla yer yer karla karisik yagmur seklinde olacagi tahmin edildigi ifade edilerek, “Kuvvetli yagmur ve yogun kar yagislarinin 10.02.2022 Persembe sabah saatlerine kadar araliklarla etkili olmasi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde (150-200 metre üzeri rakimli yerlerde) yogun kar yagisi sebebi ile buzlanma, don olayi, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, yüksek kesimlerde çig tehlikesi, sehirlerarasi otoban, karayollari ve geçitlerde ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklar yasanabilecegi tahmin ediliyor. Vatandaslarimizin ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmalari ve Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün yayinlayacagi hava tahmin raporlarini, anlik meteorolojik uyarilari takip etmeleri önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.