Tarih: 11.02.2021 21:56

Ege'den akciger kanserinin erken tanisina yönelik uluslararasi proje

Facebook Twitter Linked-in

. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’i ziyaret eden Doç. Dr. Caner, Güney Kore’nin Yonsei Üniversitesi isbirliginde sürdürülecek proje hakkinda bilgiler verdi. Doç. Dr. Caner’i tebrik eden Rektör Budak, “Donanimli ögretim elemanlarimiz, gerek ulusal gerekse uluslararasi alanlarda önemli projelere imza atiyor. Ayse hocamiza da basarilar diliyorum” dedi.

Ege Üniversitesi Tip Fakültesi (EÜTF) Ögretim Üyesi ve EÜ Kanserle Savas Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayse Caner ile arastirma ekibi, Güney Kore’nin Yonsei Üniversitesi isbirliginde gelistirdigi proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK)’tan destek almaya hak kazandi. Doç. Dr. Caner, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’i ziyaret edip proje hakkinda bilgi verdi. Ege Üniversitesinde bilim ikliminin hakim oldugunu söyleyen Rektör Budak, Egeli akademisyenlerin bilimsel arastirmalarini maddi ve manevi anlamda desteklediklerine dikkat çekti.

“Arastirma üniversitesi olma hedefimize hizla ilerliyoruz”

Ege Üniversitesinin donanimli akademik kadrosunun gerek ulusal gerekse de uluslararasi alanlarda önemli projeler yürüttügüne deginen Rektör Budak, “Üniversitemizde yaptigimiz alt yapi yatirimlariyla arastirmacilarimiza önemli desteklerde bulunuyoruz. Laboratuvar alt yapimizi güncelliyor ve yeniliyoruz. Bu da elbette arastirmalara yansiyor. Arastirma üniversitesi olma hedeflerimize hizla ilerliyoruz. Üniversitemizdeki bilimsel arastirmalar, ulusal ve uluslararasi derecelendirme kuruluslarinin verilerine de yansiyor. Hocalarimizin yanindayiz ve onlari maddi manevi desteklemeyi sürdürecegiz” diye konustu.

Erken tani ve tedavi etkinligini gösterecek biyomarkerler belirlenecek

Yonsei Üniversitesi isbirliginde sürdürülecek projenin yürütücülügünü yapan Doç. Dr. Caner, “Akciger Kanseri Tanisi Almis ve Süpheli Hasta Gruplarinin Ardisik Tükrük ve Gaita Örneklerinde Karsilastirmali Mikrobiyata ve Lipidomik Analizler” baslikli proje kapsaminda akciger kanserinin erken tanisi ile tedavi etkinligini gösteren biyomarkerlerin belirlenmesine yönelik çalismalar yapmayi hedefliyoruz. Projemiz 24 ay sürecek ve önemli çiktilar elde edecegimize inaniyorum. Desteklerinden dolayi Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a tesekkür ediyorum” dedi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —