EGE,IKI BASAMAK YÜKSELEREK 8. OLDU

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance(URAP) Arastirma Laboratuvari tarafindan hazirlanan "2021-2022 URAP Türkiye Siralamasi”nda Ege Üniversitesi, iki basamak yükselerek 8'inci sirada yer aldi. Eg

Gündem 8.10.2021 10:37:36 0
EGE,IKI BASAMAK YÜKSELEREK 8. OLDU

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance(URAP) Arastirma Laboratuvari tarafindan hazirlanan “2021-2022 URAP Türkiye Siralamasi”nda Ege Üniversitesi, geçen yila oranla iki basamak yükselerek 8’inci sirada yer aldi. Ege, devlet üniversiteleri arasinda ise 7’nci oldu. Dünya çapinda yapilan degerlendirmeye göre Ege Üniversitesi, 915’inci olarak ilk bin içerisinde yer almayi basaran 9 Türk üniversitesinden biri oldu.

Siralamayi degerlendiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Arastirma üniversitesi olma hedefimiz dogrultusunda attigimiz nitelikli adimlarin sonuçlarini çesitli kuruluslar tarafindan yapilan degerlendirme raporlarinda görüyoruz. Ülkemizin önemli degerlendirme kurumlarindan biri olan URAP’in 2021-2022 Türkiye Siralamasi sonucuna göre üniversitemiz, geçen yil 10’uncu siradayken bu yil 8’incilige, devlet üniversiteleri arasinda ise 7’ncilige yükseldi. Ayrica, dünya siralamasinda ilk bin üniversite arasindaki yerimizi de koruduk. Çagin gereklerine uygun nitelikli egitim anlayisimiz, kaliteyi ve akreditasyonu önceleyen bakis açimiz ve olusturdugumuz arastirma kültürü ile üniversitemizi dünyada adindan söz ettiren bir konuma adim adim tasiyoruz” dedi.


Amaçlarinin Ege Üniversitesini daha üst basamaklara tasimak oldugunu söyleyen Rektör Budak, “4 yillik süreç içerisinde Ege Üniversitesini hak ettigi yere ulastirmak adina var gücümüzle çalistik, çalismaya devam ediyoruz. Inaniyorum ki, akademik ve idari kadrolarimiz ile topyekûn verdigimiz emekler, bizleri daha basarili bir gelecege kavusturacak. Arastirmaya ve üretmeye hevesli, bu yolda çalisan tüm akademisyenlerimize destegimiz her daim sürecek. Bu tür basarilar bizlerin motivasyon kaynagi oluyor. Üniversitemizin adim adim zirveye ilerledigi bu süreçte elini tasin altina koyup emek veren herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

URAP tarafindan hazirlanan “2021-2022 URAP Türkiye Siralamasi Raporu”nda dünya siralamasinda ilk binde yer alan üniversiteler, makale sayisi ve atif sayilari açisindan 100’lük dilimlere bölünerek incelendi. Yapilan degerlendirmede Clarivate Analytics/InCites ile YÖK’ün yayimladigi veriler kullanildi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °