Egeli akademisyene uluslararasi dergide önemli görev

Ege Üniversitesi akademisyenleri, gerçeklestirdikleri ulusal ve uluslararasi çalismalar neticesinde önemli görevler üstlenmeye devam ediyor. Ege Üniversitesi Uluslararasi Bilgisayar Enstitüsü (UBE) Müdür Yardimcisi Doç. Dr. Geylani Kardas, uluslararasi El

Güncel 28.04.2021 10:39:20 0
Egeli akademisyene uluslararasi dergide önemli görev

Yazilim Mühendisligi, Enformatik ve Bilgi Sistemleri gibi alanlarda arastirmalari bulunan, TÜBITAK ve yurtdisi fonlarla desteklenen projeler yürüten ve SCI Indeksinde taranan çesitli makaleleri yer alan Doç. Dr. Geylani Kardas, uluslararasi "Journal of Computer Languages" dergisinde yardimci editör olarak görevlendirdi. Daha önce de hem ayni dergide hem de yine Elsevier’in “Computer Languages Systems & Structures” dergisinde editörler kurulu üyeligi görevini yürüten Doç. Dr. Kardas, Ege Üniversitesi’nin uluslararasi bir arastirma üniversitesi olma hedefine yeni göreviyle katki verecek.

Basarisindan ötürü Doç. Dr. Kardas’i tebrik eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “64 yillik bilgi birikimimizle hem ülkemiz hem de dünya literatürüne katki saglayan, alaninda uzman akademisyenlere sahip bir üniversiteyiz. Bu da hocalarimizin gerek ulusal gerekse uluslararasi alanda önemli görevler üstlenmesine yol açiyor. Uluslararasi Bilgisayar Enstitüsü’nden Doç. Dr. Geylani Kardas hocamiz da “Journal of Computer Languages” adli bilimsel dergide yardimci editör görevine getirildi. Kendisini tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum” dedi.

Doç. Dr. Kardas ise “Journal of Computer Languages dergisi Web of Science, SCI'da Bilgisayar Bilimleri, Yazilim Mühendisligi kategorisinde taraniyor ve bilgisayar dillerinin tasarim, uygulama ve kullanimlari ile ilgili önemli arastirma sonuçlarini yayinliyor. Uluslararasi taninirligi yüksek böyle bir derginin yardimci editörlük görevine getirilmenin ve Ege Üniversitesini temsil etmenin gururunu yasiyorum” diye konustu.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °