Agiz kanseri hücrelerinin ayristirilmasinda manyetik levitasyon yönteminin etkinligi degerlendirilecek
Ege Üniversitesi (EÜ) Dis Hekimligi Fakültesi Agiz Dis ve Çene Radyolojisi Anabilim Dali ögretim üyesi Doç. Dr. Betül Karaca’nin yürütücülügünü yaptigi “Agiz kanseri hücrelerinin ayristirilmasinda manyetik levitasyon yönteminin etkinliginin in vitro ve ex vivo olarak degerlendirilmesi” konulu proje TÜBITAK tarafindan desteklenmeye uygun bulundu.
Doç. Dr. Betül Karaca’yi makaminda agirlayarak duydugu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz kisa süre önce YÖKAK tarafindan 5 yil süreyle tam akreditasyon aldi. Son dönemde ulusal ve uluslararasi arenada elde ettigi basarilarla adindan söz ettiren Üniversitemiz Arastirma Üniversitesi hedefiyle yenilikçi fikirler gelistirmeye, projeler üretmeye ve TÜBITAK nezdinde yakaladigi basariyi sürdürmeye devam ediyor. TÜBITAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Projelerini Destekleme Programi kapsaminda 2021 yili 1’inci döneminde Arastirma Destek Programlari Baskanligi’na önerdigimiz projelerimizden 13’ü desteklenmeye uygun bulundu. Bu projelerden birisi de Doç. Dr. Betül Karaca Hocamizin yürütücülügünü yaptigi; agiz kanseri hücrelerinin ayristirilmasinda manyetik levitasyon yönteminin etkinliginin in vitro ve ex vivo olarak degerlendirilmesi projesi. Hocamizi çalismalarimdan dolayi tebrik ediyor, basarilar diliyorum” diye konustu.
Doç. Dr. Betül Karaca ise “Projede; agizda süpheli lezyon bulunan bireylerden firça biyopsisi ile alinan sürüntü örnekleri analiz edilerek oral skuamöz hücreli karsinoma hücrelerinin belirlenebilecegi, görüntü tabanli manyetik levitasyon cihazinin tasarlanip üretilmesinin ardindan in vitro ve ex vivo olarak dogrulanmasi amaçlanmaktadir” dedi.