Tarih: 04.10.2021 14:55

EGELI GENÇLER KAMPÜSDE PATILI DOSTLARINI UNUTMADI

Facebook Twitter Linked-in

Ege Üniversitesi kampüsünde yasamlarini sürdüren kedi, köpek ve kuslar 4 Ekim Dünya Hayvanlari Koruma Gününde de unutulmadi. Egeli hayvanseverler, kampüsün çesitli noktalarinda bulunan kedi, köpek ve kus evlerini ziyaret ederek mama ve kusyemi birakti. Kampüsün patili dostlari, akademik yilin açilmasiyla birlikte Egeli ögrencilerle bulusacaklari günleri dört gözle bekliyor.

Dört mevsim yesil ekosistemi, anit agaçlari,  fauna ve florasi ile ülkemizin en güzel kampüslerinden birine sahip olan Ege Üniversitesi, sokak hayvanlarina yönelik hayata geçirdigi proje ve uygulamalarla dikkat çekiyor. EÜ Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Hayvan Haklari Toplulugu da kampüs ve çevresindeki yüzlerce hayvanin beslenme, barinma, tedavi, sahiplendirme ve kisirlastirma gibi temel yasam ihtiyaçlarini karsilarken; yürüttügü projeler ile ögrencilere farkindalik kazandiriyor.


   Yeniden baslayacak olan yüz yüze egitim ve ögretim döneminde de sokak hayvanlarina yönelik farkindalik olusturacak nitelikte sosyal sorumluk projeleri hazirlayarak, çalismalara araliksiz devam edeceklerini belirten Ege Üniversitesi Rektöür Prof. Dr. Rektör Budak, “Kampüsümüzün hemen hemen her alanina, her karisina dokunarak önemli çalismalar yürüttük. Hayata geçirdigimiz projelerimizde can dostlarimizi göz önüne alarak çesitli düzenlemeler yaptik. Üniversitemiz kampüsündeki hayvanlarin tedavi ve tedavi sonrasi bakimlarinin yapilabilmesi amaciyla Tedavi Istasyonunu kurduk. Sokak hayvanlarinin temel yasam ihtiyaçlarini karsilamaya yönelik önemli sosyal sorumluluk projeleri yürüttük. Ana ve Hastane kampüsümüzün pek çok noktasina hem barinma, hem de beslenme ihtiyacina yönelik kedi ve köpek evleri, mama kaplari yerlestirdik.   Hayvan Haklari Toplulugu üyeleri ve Egeli hayvanseverler ile birlikte koronavirüs salgini nedeniyle yüz yüze egitime ara verilen dönemde de araliksiz mama destegi sagladik. Sunu rahatlikla ifade etmek isterim ki,  artik zengin habitati, faunasi, florasi, patili dostlarla iç içe,  adeta dogal bir botanik bahçesini andiran, doga harikasi çok özel bir Ege Üniversitesi kampüsü var. Önümüzdeki süreçte de sokak hayvanlarina yönelik farkindalik olusturacak sosyal sorumluk projeleri hazirlayarak, çalismalarimiza araliksiz devam edecegiz” diye konustu.

 "EN'PATI ve Patigar projeleri ile sesimizi duyurduk"



    Gönüllüler olarak çalismalarini hiçbir kosulda aksatmadan sürdürdüklerini ifade eden EÜ Hayvan Haklari Toplulugu üyesi Baki Tilgen, "Kampüs içindeki tüm faaliyetlerimizi titizlikle sürdürüyoruz. Ögrencilerden akademisyenlere, personelden mezunlara kadar gönüllülük esasi ile ilerliyoruz. Geçtigimiz yil Izmir'de yasanan üzücü deprem sürecinde büyük ses getiren bir proje hazirlanmistik. Bu, "EN'PATI (Enkazdaki Patilere Destek Projesi)" adli ve EÜ koordinatörlügünde, 4 üniversite ortakliginda gerçeklestirilen bir projeydi. Ege Üniversitesi basta olmak üzere; toplam 4 üniversite olarak aktif bir sekilde faaliyet gösterdik. Özellikle sosyal medyayi aktif olarak kullanarak, takipçilerimiz araciligiyla çagrilarimizi duyurduk. Toplamda 2 tona yakin mama, çok sayida battaniye, kedi kulübeleri ve daha birçok temel ihtiyaçlari bu çagrilarimiz araciligiyla topladik. En önemlisi bize kulak vermek ve destek olmak isteyen insanlari bir araya topladik. Ne yazik ki pandemi döneminin dezavantajlarini da yasiyor olmamiza ragmen; tüm beslenme, bakim ve tedavi faaliyetlerini aksatmadan sürdürdük” dedi.

         Çalismalarin yalnizca kampüs ile sinirli tutulmadigina dikkat çeken Tilgen, 'Patigar' projesi ile sosyal medya hesaplarimiz üzerinden gelen bagislarin hayvanlara mama olarak döndü.Tedavileri  klinikte biten hayvanlarin bakimi için kampüste konteynir ihtiyaclarinin rektörlük tarafindan karsilandigini belirten Tilgent “ Bu ihtiyaçlarimiz rektörlügümüz tarafindan temin edildiginde, süreci her anlamda kolaylastirdik ve dostlarimizin bakimini daha saglikli bir sekilde sürdürebilir hale geldik.  Tüm projelerimizde oldugu gibi, bu projemizde de üniversitemiz ve mensuplarindan büyük destek görerek, Egeli olmanin ayricaligini bir kez daha tattik. Bu nedenle bizlerden destegini esirgemeyen üniversite ailemize çok tesekkür ediyoruz" diye konustu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —