Tarih: 11.04.2021 18:58

EGIAD Sürdürülebilirlik Rotasiyla Kostu

Facebook Twitter Linked-in

1250 sporcunun yaninda EGIAD Yönetim Kurulu Baskani ve yönetim kurulunun da katildigi kosuda “Sürdürebilir bir dünya için kosuyoruz” temasi vurgulandi. Maraton süresince etraftaki plastik atiklar toplanirken, ilk üçe giren sporcuya da geri dönüsümle üretilen kupalar verildi. Kosuda EGIAD Üyesi is adami Alper Tutak, 10 km 40-44 yas kategorisinde 38dk 17 saniye ile 4’üncü oldu.

EGIAD, Birlesmis Milletler Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlari’ni tüzügüne alarak bu alandaki faaliyetlerini resmilestirerek bir ilke imza atan EGIAD, “Yoksullugu ortadan kaldirmak, gezegenimizi korumak, ekonomik esitsizlikle basa çikmak, sanayilesme, teknolojik ilerleme ve sorumlu üretimi desteklemek, sürdürülebilir tüketimi dengelemek ve tüm insanlarin baris ve refah içinde yasamasini saglamak” ilkelerini benimseyerek ve üyelerine bu amaçlara uygun faaliyette bulunmalarini önererek örnek olmayi basarmisti. Bu kapsamda yönetim boyunca 2 yillik süreçte çesitli etkinler yapacaklarinin sinyalini veren EGIAD Baskani Alp Avni Yelkenbiçer ve ekibi bu kez Sürdürülebilirlik için kostu.

Çevreci misyonunun ödüle de yansitildigi yarista yer alan EGIAD Baskani Alp Avni Yelkenbiçer, BM Sürdürülebilirligini içeren 17 maddenin MaratonIzmir’de kilometre tasi olarak kullanilmasinin büyük anlam tasidigini belirterek, “Birlesmis Milletler’in uluslararasi kalkinma hedefleri için kostuk. MaratonIzmir, kentimizin en önemli markalarindan biri oldu. Kalitesiyle dünyadaki sayili maratonlar arasina girecek olan Izmir Maratonu’nda yer almak gurur verici. Biz de EGIAD olarak önemli bir hedef için kostuk. Sürdürülebilirlik temasiyla gerçeklesmis olmasi çok anlamliydi. EGIAD olarak bu dönem Sürdürülebilirligi rotamiz yaptik. Amacimiz, çevreye zarar vermeden, toplumumuzu refaha kavusturacak ekonomik büyümeye odaklamak ve ayrica sosyal gelisimi saglamak. Saglik, hayat ve egitim kalitesinin yükselmesi için sürdürülebilirlik kavraminin önemli oldugunu düsünüyoruz. Sosyal gelisimi destekleyerek daha yasanabilir bir Dünya hedefine ulasabiliriz. Üyemiz Alper Tutak’in derece almasi hepimizi gururlandirdi.” dedi.

Daha önceki dönemlerde de Dünya’da sivil toplum kuruluslarini desteklemek amaciyla kullanilan, bir kaynak gelistirme metodu olan Runatolia Maratonuna katilarak derece alan EGIAD Baskani Alp Avni Yelkenbiçer, EGIAD Baskan Vekili Cem Demirci, Yönetim Kurulu Üyesi Müge Sahin, EGIAD Yayin Takimi Üyesi Hakan Barbak, EGIAD Geçmis Dönem Baskani Aydin Bugra Ilter, Geçmis Dönem Yönetim Kurulu Baskan Vekili Feyzi Kaya, EGIAD Üyeleri Alper Tutak, Özer Öztürk, Baris Kaptanoglu ve Onur Kanier bu kez Sürdürülebilirlik Rotasi için ter döktü. Yaris saat 08.00’de Sair Esref Bulvari'ndaki Lozan Meydani girisinden start aldi. Genel klasmanda ilk üçe giren sporculara sürdürülebilirlik ilkelerine uygun olarak geri dönüsümlü malzemeden üretilen kupalar verildi. Ayrica maraton mesafesinde genel klasman sampiyonlari, 10’ar bin dolar para ödülü kazandi. Yaris, Covid-19 salginina karsi alinan önlemler kapsaminda elit atletlerle birlikte toplam 1250 kisi ile sinirli tutuldu. Dileyen kosu severler sanal maratona da katilim saglayabildi. Katilimcilar sanal maratona bizkosariz.org üzerinden kaydolup Adidas Running uygulamasi ile açilan hesabi eslestirdikten sonra kosusunu seçip diledigi parkurda kosabildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —