EGIAD ve Izmir Kavram Meslek Yüksekokulu Isbirligi Protokolü Imzaladi

EGIAD ve Izmir Kavram Meslek Yüksekokulu Isbirligi Protokolü Imzaladi

EGIAD Yönetim Kurulu Baskani Alp Avni Yelkenbiçer ile Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Derman Küçükaltan'in imza koydugu isbirligi protokolü ile çesitli branslarda egitim, staj ve istihdam alanlarinda isbirlikleri devreye alinmis oldu.

Ege Genç Is Insanlari Dernegi (EGIAD) ile Izmir Kavram Meslek Yüksekokulu arasinda isbirligi protokolü imzalandi.

Imzalanan protokol ile üniversitelerin bilgi ve teknolojik olanaklarininin hayata geçirelecegini, is dünyasi için de know how ve birikim açisindan iyi bir istihdama kavusmasini saglayacagini belirten EGIAD Yönetim Kurulu Baskani Alp Avni Yelkenbiçer,'' Küresellesen Dünya’da, kaliteli ve dinamik bir yapiya sahip mesleki ve teknik egitim okullari en önemli çikis noktasini olusturmakta. Türkiye’nin gelecegi bir anlamda mesleki egitime endeksli desek hiç yanlis olmayacaktir. Elinde meslegi olan, is gücü yaratan, ürettikleriyle de yasam kalitemizi yükselten teknik elemanlar yetistirmedigimiz sürece ülkemizin kalkinmasindan söz etmek de mümkün degil. Iste meslek liseleri ve meslek yüksek okullari bu amaçla bizler için çok önemli. Ama maalesef bugüne kadar kendilerine yeterince sahip çikilamadi. Bu yüzden üretkenlik ve istihdam konusunda ne yazik ki istenilen ivme yakalanamadi. Iyi bir mühendis kadar iyi bir tekniker olmanin da büyük önem kazandigi gün, ülke olarak çikisi yakalamis olacagiz”dedi.


Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Derman Küçükaltan ise EGIAD ile isbirligi protokolü imzalamaktan ögrencileri adina büyük memnuniyet duyduklarini ifade etti. Sanayinin nitelikli ara eleman ihtiyacinin bilindigini ve bu açiga yönelik bir egitim hedefi ile çalistiklarini ifade eden Küçükaltan, “Bu kapsamda YÖK müfredatina uygun ders ve egitimlerin belirlenmesinde EGIAD’in katkisini almak, ögrencilerimize EGIAD üyesi kurumlarda staj ve istihdam imkani yaratabilmek çok önemli ve degerli. Bunu sagladigimiz için mutluyuz” diye konustu.