EGIKAD'dan kadin cinayetleri tepkisi

EGIKAD

EGIKAD'dan kadin cinayetleri tepkisi

Ege Is Kadinlari Dernegi (EGIKAD) Yönetim Kurulu Baskani Nilhan Antitoros, Kadin Cinayetlerini Durduracagiz Platformu tarafindan açiklanan “Kadina Yönelik Siddete Dair Haziran Ayi Raporu”nu degerlendirerek, toplumun tüm bilesenlerini bu konuda çalismaya davet etti. Kadin Cinayetlerini Durduracagiz Platformu tarafindan açiklanan verilere göre Haziran ayinda 35 kadin cinayetinin islendigine dikkat çeken Antitoros, “Açiklanan Haziran ayi rakamlarini da dikkate aldigimizda 2017 yilinin basindan bu yana tam 206 kadin cinayeti islendigini görüyoruz. Bu veriler gerçekten korkunç bir tabloyu gözler önüne seriyor. Toplumun tüm bilesenlerinin bir an önce kadina siddeti önlemek adina harekete geçmesi ve somut adimlar atmasi gerekiyor” dedi.

Siddet her alanda

Kadina siddet konusu ele alinirken yalnizca cinayet rakamlarinin veri kabul edilmemesi gerektigini belirten Antitoros, “Yine sene basindan beri kayitlara geçen 139 cinsel siddet vakasi var. Bu çok hassas bir konu ve buz daginin yalnizca görünen yüzü. Bir hukukçu olarak maalesef bu saldirilarin büyük bir bölümünün de toplumsal baski unsurlari sebebiyle gizli kaldigini çok yakindan biliyorum. Fiziksel siddetin yaninda her gün cinsel, psikolojik, ekonomik ve toplumsal siddete de maruz kalan kadinlarimizi korumak zorundayiz. Kadina siddeti her unsuruyla ele almak ve ciddi tedbirleri uygulamaya koymak en büyük önceligimiz olmali” diye konustu.

“Yalnizca kanun yapmak yeterli degil”

Kadina siddetin yalnizca yapilacak kanunlar ve agirlasan cezalarla engellenemeyecegini belirten Antitoros, “Bu olaylar yasandiktan sonra faillerini en agir sekilde cezalandirmanin yani sira, en basindan kadina siddeti engellemek çok önemli. Bu da yalnizca köklü toplumsal degisikliklerle mümkündür. Kadina siddeti engellemek adina yapilacak kanun degisikliklerini egitim reformlariyla desteklemez, toplumu egitmezseniz, bu konuda bir çözüme ulasmak mümkün olamaz” dedi.