EGITIMCI YAZAR CEVAT YILDIRIM'IN ISMI DOGDUGU EVIN SOKAGINA VERILDI

Aliaga'nin yasayan kültür hazinesi Güzelhisar Mahallesi dogumlu emekli ögretmen, Arastirmaci Yazar Cevat Yildirim'in ismi, dogdugu evinin bulundugu sokaga verildi.

Yerel 6.06.2022 13:50:41 0
EGITIMCI YAZAR CEVAT YILDIRIM


Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar’in girisimleriyle, kentin tarih arastirmalarina ve kültürüne yaptigi katkilarin bir nisanesi olarak, yazarin Güzelhisar Mahallesi’nde dogup büyüdügü baba ocaginin bulundugu ‘Çamalti Küme Evleri Sokagi’nin ismi ‘Cevat Yildirim Sokak’ olarak degistirildi.

Isim degisikligi için Tarihi Güzelhisar Mahallesi’nde yapilan törene Aliaga Kaymakami Ömer Karaman, Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Egitimci Yazar Cevat Yildirim ve ailesi, Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Yusuf Can Gökgöz, Ilçe Milli Egitim Müdürü Dr.Erdogan Akyüz, Güzelhisar Mahalle Muhtari Sehavet Kandemir, siyasi partilerin yöneticileri, Arastirmaci Yazar Turizmci Sebahattin Karaca, Atatürkçü Düsünce Dernegi Aliaga Subesi Üyeleri, Egitimci Sair Nevzat Erkol, yerel sair Bahri Ar ile mahalle sakinleri katildi.

BASKAN SERKAN ACAR: “TARIHINI VE KÜLTÜRÜNÜ BILMEYEN GELECEGE ULASAMAZ”

Yasarken bir deger, bir efsane olmanin çok zor oldugunu ifade eden Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, “Aliagamizin tarihi ve kültürüyle ilgili çok önemli eserlere imza atan Cevat Yildirim hocamiz, Aliagamizin ve bölgemizin önemli degerlerinden bir tanesidir. Cevat Hocamizin tarihimizi ve kültürümüzü gelecege tasiyacak eserleri okullarimizda ve kütüphanelerimizde yerini aldi. Tarihini ve kültürünü bilmeyen gelecege ulasamaz. Aliagamiza, tarihimize ve kültürümüze kazandirdiklari için Cevat Yildirim hocamiza sükranlarimi sunuyorum” dedi.  

EGITIMCI YAZAR CEVAT YILDIRIM: “BÖYLE BIR ONURA LAYIK GÖRÜLDÜGÜM IÇIN ÇOK MUTLUYUM”

Güzelhisar’in Aliaga ve bölge tarihi için çok önemli bir yere sahip oldugunu belirten Egitimci Yazar Cevat Yildirim, “Böyle bir onura layik görüldügüm için çok mutluyum. Aliaga’nin tarihine ve kültürüne yaptigi hizmetlerden dolayi Aliaga Belediye Baskanimiz Serkan Acar’a çok tesekkür ediyorum” dedi.


Tarihi Güzelhisar Mahallesi’nin halkiyla, kültürüyle ve tarihiyle çok özel bir yere sahip oldugunu ifade eden Aliaga Kaymakami Ömer Karaman, “Güzelhisar Mahallemiz tarihte oldugu gibi bugün de çok degerli bir bölge. Evliya Çelebiye konu olmus Güzelhisar’in önümüzdeki günlerde turizm açisindan önemli noktalara gelecegine inaniyorum. Egitimci Yazarimiz Cevat Yildirim hocamiza bölge tarihine katki sunan eserlerinden dolayi tesekkür ediyorum” dedi.  

Insani insan yapan en önemli ögelerden bir tanesinin vefa oldugunu dile getiren Arastirmaci Yazar Turizmci Sebahattin Karaca, “Aliaga’ya ve Cevat Yildirim hocamiza büyük vefa örnegi gösteren Aliaga Belediye Baskanimiz Serkan Acar’a tesekkür ediyorum” dedi. Egitimci Sair Nevzat Erkol ise, Aliaga bölgenin en hizli gelisen ilçesi konumunda. Bu hiza yetismek çok zor olsa da Aliaga Belediye Baskanimiz Serkan Acar’in bu vefa göstergesi kültürümüzü ve degerlerimizi yasatacak çok degerli bir adimdir” dedi.


Gerçeklestirilen törenin ardindan Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Aliaga’nin kültür mirasinin korunmasina ve kent bellegine katkilarindan dolayi Cevat Yildirim’a hattat yazisiyla islenmis özel bir ani plaketi takdim etti.


CEVAT YILDIRIM KIMDIR?

Egitimci Yazar Cevat Yildirim, 1945 yilinda Aliaga’nin Güzelhisar Mahallesinde dogdu. Edirne Ögretmen okulundan mezun olduktan sonra Anadolu'nun dört bir yaninda yillarca Resim-Is ve Sanat Tarihi ögretmenligi yapti. 1993 yilinda emekli olan Cevat Yildirim, Aliaga ve bölge tarihi üzerine essiz eserler kazandirdi.

1990'li yillarda yerel sözlü tarih arastirmalarina baslayan yazar; 2001'de “Güzelhisar”,

2009'da “Cumhuriyet Dönemi Aliaga”, 2015'de Genisletilmis haliyle “Aliaga Çevresi ile birlikte Güzelhisar”, 2017 yilinda “Su, Deniz, Gediz: Foça”, 2020'de “Salname ve yilliklarda Foça”, 2021'de “Yörükler ve Derici Yörükleri Tarihi” kitaplarini yayinladi.

Cevat Yildirim’in “Güzelhisar” ve “Yörükler ve Derici Yörükleri Tarihi” kitaplari Aliaga Belediyesi’nin yayinevi Aliaga Kent Kitapligi'ndan yayinlandi. “Güzelhisar” kitabi Aliaga Belediyesi’nce 3 kez basilmis ve bu kitap yaklasik 15 bin okuyucuya ulasti. “Yörükler ve Derici Yörükleri Tarihi” kitabi da bu alanda yazilmis, Türkiye çapinda müstesna bir arastirma ve sözlü tarih kitabidir. Yazar halen tarihi- mitolojik öyküler ve sözlü tarih arastirmalarina devam ediyor. Cevat Yildirim, iyi derecede Osmanlica bilmektedir.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °